Afbeelding
De Toren

LOVA Vroomshoop 6x Overijssels kampioen!

ma 14 oktober 2019 Sport

Op zaterdag 12 oktober 2019 werden de Overijsselse kampioenschappen groepsspringen op A en B niveau gehouden. LOVA deed mee met twee teams, een junioren A/B en senioren A team. Beide teams deden mee op 5 onderdelen, en wonnen daarmee 10 prijzen! De dames mochten op deze wedstrijd stralen in hun nieuwe turnpakje!

Het senioren A team, bestaande uit Sabine Lamberts, Alisha Coenraad, Yushi Meijerink, Ayla Willems, Zoë Wessels, Marith Nijboer, Jade Kuiper, Isa Schottert en Femke Dubbink sprongen mee op het hoogste niveau. De dames springen dit jaar voor het eerst in deze samenstelling, een knappe prestatie om dan mee te springen in het A niveau. Ze begonnen de wedstrijd sterk op plank pegasus waar een 3e plaats werd behaald. Ook op het onderdeel minitrampoline werden de mooie dubbele schroeven en salto’s beloond met een 3e plaats. Op de overige onderdelen werd strak gesprongen. Tsukahara’s gehurkt en gehoekt over de pegasus en de tafel werden tot stand uitgevoerd. Ook op airtrack werden de series netjes uitgesprongen. De dames mogen zich een jaar lang Overijssels kampioen noemen op de onderdelen tafel, minitrampoline pegasus en airtrack!

Ook mochten de dames junioren deelnemen op zowel A en B niveau. Een jong talentvol team bestaande uit Esmee Schoemaker, Faith Meijer, Marin Krahwinkel, Bente Vos, Evi Grondman, Anouk Zijlstra, Jodi Pas, Marell Drent en Noa Disberg waren zaterdag goed op dreef. De dames begonnen met het onderdeel trampoline tafel. Dit gebeurde ook op de toestellen trampoline pegasus en trampoline.

Esmee Schoemaker en Faith Meijer lieten op trampoline pegasus nog een prachtige tsukahara zien en Esmee maakte er zelfs een gestrekte tsukahara van. Op trampoline deed Evi Grondman voor het eerste en dubbele salto. Op alle drie de onderdelen mochten de meiden op het hoogste podium plaatsnemen. Overijssels kampioen! Op het onderdeel plank pegasus werden de dames 2e en op airtrack 3e.

Wij kunnen terug kijken op een succesvolle dag! We gaan keihard trainen voor de plaatsingswedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap op zaterdag 2 en 9 november.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 13 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 16 uur geleden