De meiden van twirlvereniging Talitha
De meiden van twirlvereniging Talitha M. Arkes

Twirlsters Talitha succesvol op eigen wedstrijd

zo 7 april 2024 Sport Ingezonden

Zaterdag j.l. organiseerde Twirlvereniging Talitha uit Slagharen een twirlwedstrijd in sporthal de Beuk in de Krim. Op deze zonnige dag kwamen maar liefst 195 deelnemers aan de start, in zowel solo, duo, ensemble als team onderdelen. Ook Talitha zelf deed met een groot deel van haar leden mee en wist de nodige winst binnen te halen. Waarbij zelfs al een aantal leden met hun solo, duo of team de punten hebben behaald voor het Overijssels Kampioenschap (OK) in het najaar.

Aangezien bijna alle leden hun optredens in de ochtend hadden, was deze dan ook erg hectisch voor zowel de deelnemers als hun coach Melanie Arkes. Toch waren de resultaten ernaar. Het jeugd ensemble bestaande uit Jula, Yenthe, Lieke en Marin kregen de eerste plaats en mogen naar het OK. Het senior ensemble bestaande uit Carmen, Manon en Sarah behaalde ook de eerste plaats. Het senioren duo Carmen en Manon kregen ook de gouden medaille en ook zij hebben zich al geplaatst voor het OK. 

De solisten mochten ook genoeg medailles in ontvangst nemen. Aranka werd tweede met haar artistic twirl, derde met haar 2-baton en vierde met haar 1-baton. Carmen kreeg voor haar artistic twirl goud en brons voor haar 1-baton, hiermee mag ze ook naar het OK. Chanoa werd negende met 1-baton. Danischa werd zesde met haar 1-baton en genoeg punten voor het OK. Eline werd in de jeugd 1-baton derde. Esmee werd derde met haar 2-baton en 12de met haar 1-baton. Manon werd eerste met haar 2-baton en tweede met haar 1-baton, met beide onderdelen kan ze door naar het OK. Sarah deed mee in de junior 1-baton, 2-baton en showtwirl en werd in alle drie de categorieën eerste. 

In de middag kwam vanuit Talitha alleen nog het jeugd twirlteam aan de start, gecoacht door Manon van der Kemp. Zij lieten een nette, vrolijke routine zien, die beloond werd met een tweede plaats. 

Al met al was het een geslaagde wedstrijd ook dankzij alle vrijwilligers die geholpen hebben op deze wedstrijd. 15 juni zal de vereniging opnieuw een wedstrijd organiseren, maar dan in de Citadel in Dedemsvaart. Talitha hoopt dan, met nog een aantal routines meer, op de vloer te mogen stralen. Tot die tijd wordt er stevig verder getraind op maandagavond in Slagharen in de gymzaal van de Vonder en op donderdagavond in de sporthal de Kamp in Hardenberg. 

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 5 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 8 uur geleden