Solisten en leerlingen TALITHA Slagharen/Hardenberg
Solisten en leerlingen TALITHA Slagharen/Hardenberg Carmen Stoffers

Top kwartaal voor Talitha Slagharen

ma 26 juni 2023 Sport Ingezonden

Slagharen - Afgelopen kwartaal hebben de solisten van TALITHA Slagharen mooie resultaten laten zien in de wedstrijden waaraan ze hebben meegedaan.

Hoogtepunt van dit kwartaal was voor Sarah Offringa. Zij behaalde in april promotie met haar 2-baton routine van de beginnersklasse naar de intermediate. Afgelopen zaterdag haalde ze daarnaast ook nog promotie met haar 1-baton routine van de beginnersklasse naar de intermediate op de wedstrijd in Almere. Hierdoor heeft ze zich met deze routines ook gelijk geplaatst voor het NK aan het eind van het jaar. 

Sarah heeft ook nog een danceroutine, in mei heeft ze zich met deze routine geplaatst voor het NK.

Ook Carmen Stoffers en Manon van der Kemp zijn in april en mei op wedstrijd geweest. In april plaatste beide dames zich al voor het NK met hun 1-baton routine. Manon werd die dag eerste en Carmen derde in hun categorie.

Begin juni ging bijna de hele vereniging mee naar de wedstrijd in Vroomshoop. Voor de jongste meiden was dit de eerste keer dat ze mee deden aan een wedstrijd. Het was een gezellige dag, waarbij iedereen zich van zijn beste kant heeft laten zien. Ook hier werden enkele prijzen binnen gehaald. Esmee Zweers werd met haar 1-baton routine in de basis klasse derde en heeft haar plaatsingspunten voor de Overijsselse Kampioenschappen (OK) binnen. Andrea Zandbergen werd met haar 1-baton routine in de jeugd N3 tweede en kreeg gelijk NK plaatsing. Carmen en Manon werden respectievelijk tweede en eerste in de senior N3 met ook beide NK plaatsing. Manon behaalde ook met haar 2-baton routine NK plaatsing en een eerste prijs. Carmen deed nog mee in de senior danstwirl midden, zij werd tweede en had plaatsing voor het OK. Het duo Noa-Quinn van Dijk en Andrea hadden ook een tweede prijs en plaatsing voor het OK. Het leerlingen ensemble Jula, Lieke en Yinthe deden voor het eerst mee. Zij wonnen de eerste prijs en hebben zich ook geplaatst voor het OK.

Het Team 1 TALITHA Hardenberg werd in hun klasse eerste. Het duo Carmen en Manon deden mee in de freestyle international senior en werden hier eerste.

Afgelopen zaterdag deden naast Sarah ook Andrea en Carmen mee aan de wedstrijd in Almere. Deze wedstrijd was een onderdeel van het NBTF Twirlplan waar alle drie de dames aan mee doen. Binnen het twirlplan hebben de meiden gekozen voor het onderdeel 1-baton en alleen met dit onderdeel deden ze daarom mee aan deze wedstrijd, alle drie met goed resultaat. Andrea werd tweede in haar categorie met NK-plaatsing. Carmen werd eerste in haar categorie met NK-plaatsing en Sarah werd tweede in haar categorie met NK-plaatsing en promotie.

Al met al een mooi resultaat voor dit kwartaal voor twirlvereniging TALITHA.

8 juli gaan een aantal leden nog mee doen aan het Dance Event Hardenberg. Verder wordt er komende maand doorgetraind voor de wedstrijden in het najaar.

Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Historisch Rijwielmuseum krijgt subsidie Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Vijf nieuwe laadpalen in Ommen Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Brand in heg bij camping in Rheezerveen Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Budgetbeperkingen dwingen herziening van plannen N36 Hardenberg 5 uur geleden