Trots op hun medailles
Trots op hun medailles Melanie Arkes

Overijssels kampioenschap voor de twirlmeiden van Talitha

za 4 november 2023 Twenterand Ingezonden

Vroomshoop – Afgelopen zaterdag deden de solisten van twirlvereniging Talitha Slagharen mee aan de Overijsselse Kampioenschappen in Vroomshoop. Met 8 kampioenstitels was dit een mooie afsluiting van de tweede helft van het reguliere wedstrijdseizoen. Daarnaast zijn de laatste plaatsingspunten voor het KNMO-NTSB NK binnen gehaald.

Eline Adams en Esmee Zweers waren van Talitha de eerste die hun 1-baton routine mochten laten zien. Beide komen uit in de jeugd 2 basis. Eline werd vierde en Esmee werd derde, beide hadden ze genoeg punten om door te mogen naar het NK. Daarna was het de beurt aan Manon van der Kemp en Carmen stoffers met hun 1-baton routine. Zij kwamen uit in de Adult N3. Manon werd Overijssels kampioen en Carmen werd tweede, met beide ook plaatsing voor het NK. Als laatste was Sarah Offringa met haar 1-baton routine aan de beurt. Zij werd Overijssels Kampioen in de Junior N3.

Hierna waren de 2-batonners aan de beurt. Esmee moest weer als eerste de vloer op, met dit onderdeel werd ze tweede in de jeugd 2 basis. Vervolgens kwam Manon uit in de Adult N3  en haalde hier de kampioenstitel en NK-plaatsing binnen. Sarah sloot de rij af. Ze kwam wederom uit in de junior N3 en haalde ook hier het hoogste podium en NK-plaatsing.

Carmen en Manon deden mee met hun duo senior freestyle N3 en werden Overijssels kampioen in deze klasse. Andrea Zandbergen en Noa Quinn van Dijk deden samen mee in de duo jeugd 2 basis en werden in deze categorie tweede en hebben ook genoeg punten gehaald om door te mogen naar het NK.

Aan deze wedstrijd mochten 2 van de 3 ensembles van Talitha mee doen. Het senior ensemble bestaande uit Carmen, Manon en Sarah waren vorige week voor het eerst op wedstrijd geweest met hun nieuwe routine, hadden daar genoeg punten verzameld om ook mee te mogen doen aan het Overijssels Kampioenschap en gingen nu dus pas voor de tweede keer met hun routine de vloer op. Ze haalden overtuigend de kampioenstitel binnen in de Middenklasse en gaan door voor het NK. Het jonge ensemble bestaand uit Jula Walderveen, Lieke Eggink en Yinthe Leus uitkomend in jeugd 1 basis behaalden in hun klasse ook de hoogste plaats.

Als laatste van de Talitha meiden waren de solisten met hun dance aan de beurt. Carmen liet een sterke routine zien en werd tweede in de senior middenklasse. Ze mag met haar dance door naar het NK. Sarah liet in de junior N3 ook een mooie routine zien en werd hiermee Overijssels Kampioen en heeft ook hier haar plaatsingspunten te pakken.

Al met al een mooie dag om op terug te kijken. Twirlvereniging Talitha en trainster Melanie Arkes zijn trots op hun leerlingen, die zo’n mooi resultaat hebben neergezet. Maar er wordt niet stil gezeten, want de meiden moeten nu hard gaan trainen voor het komende NK. 

Afbeelding
Dingen die je kan doen als je vlucht geannuleerd is Partnerbijdrage 1 uur geleden
Dr. Saman Vinke met een deel van de NatureWoodStockcrew
NatureWoodstock zamelt geld in voor onderzoek naar DBS-behandeling voor Parkinson patiënten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Agnes  Westerman van Ici Jolie in Hardenberg won de Coiffure Award in de categorie Dames regio Overijssel.
Agnes Westerman wint de Coiffure Award Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
30 jarig jubileum Plastchem, open dag op 25 mei Partnerbijdrage 2 uur geleden
Afbeelding
Hans Kuiper bergt de fluit op Hardenberg 4 uur geleden