Afbeelding
Gert Stegeman

Dawit Baauw wil nog meer scoren

wo 1 mei 2024 Hardenberg

Toen Dawit Baauw geboren in Ethiopië een jaar oud was, werd hij geadopteerd door Gerard en Marjan Baauw uit Balkbrug. Volgens Dawit twee schatten van mensen. “Ik heb het meer dan goed, en ik ben trots op mijn ouders.”

Dawit is geboren in januari 2004 en is dus twintig jaar en is dit seizoen een vaste waarde in het keurkorps van Rico Magsino. Volgens Rico heeft Dawit veel talent. 

Voetballer met veel elementen

“Dawit is een voetballer die veel elementen heeft om één van de beste aanvallers van de regio te worden. Hij is snel, behendig, sterk en kan met beide benen doelpunten maken. In begin vorig jaar was het voor hem zoekende naar een plek in de basis, dat kwam ook door het systeem dat we destijds speelden. Nu we met echte buitenspelers spelen, is hij één van de onbetwiste aanvallers van ons team. Hij ontwikkelt zich in een snel tempo en is ook nog een positieveling. Er ligt voor hem een mooie toekomst in het verschiet.” 

Naast de basisschool in Balkbrug ging Dawit naar het Thomas Kempis collega. “Later ging ik naar Landstede en nu dus Windesheim waar ik in het eerste jaar zit van HBO-opleiding Commerciële Economie. Die duurt vier jaar en dan zie ik wel verder.”

Avereest een leuke club

Dawit heeft dit seizoen vier keer gescoord, maar is daar zelf wel kritisch over. “Dat hadden er wel wat meer kunnen en mogen zijn. Dat moet zeker nog beter.”
Hij vindt Avereest een leuke club. “Ik hoop dat ik met Avereest derde klasse kan spelen. Dit jaar moeten we ons handhaven, maar dat gaat denk ik wel lukken. Het zit allemaal dicht bij elkaar. In het begin had ik nog wel ambities om hoger te  gaan spelen, maar met deze vrienden in de derde klasse lijkt me ook geweldig. De sfeer is goed, de discipline is ook goed.”

Nacompetitie?

Avereest staat op dit moment op plek negen. Het kan echter nog alle kanten op met nog vier wedstrijden voor de boeg. Nummer vier heeft 36 punten en Avereest 31, maar aan de onderkant heeft de twaalfde plek Mariënberg maar twee punten minder. De laatste weken gaat het op en af met Avereest. Bornerbroek werd met 6-1 weggeblazen en ook tegen Lutten gingen de drie punten naar Avereest. Een week later stond het 0-2 voor bij Rijssen. Na rust ging het helemaal mis, ondanks dat Rijssen met tien man kwam te staan werd het 5-2.
Dawit denkt dat Avereest het wel zal redden. “We hebben wat punten onnodig laten liggen, maar zaterdag tegen Bergentheim moeten we winnen. Meestal spelen we tegen hogere teams wel goed.”
De strijd in 4C is nog lang niet gestreden, zowel bovenin als onderin..

Afbeelding
Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle. Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Vrachtwagen en personenauto botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Lomp Piraten Party voor Voedselbanken Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond bij aanrijding op fietsoversteek Koningsspil Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Hapjesdag was 'smaaksensatie' Hardenberg 15 uur geleden