Afbeelding
Gert Stegeman

Afscheid van een superspits

wo 17 april 2024 Hardenberg

Dinsdagavond 9 april maakte Jordy Harms (31) aan alle twijfels een eind. De spits die heel veel goals heeft gemaakt, stopt aan het eind van het seizoen. “Een enkel die niet meer goed wil, een tweede kind op komst, de frustratie die er bij komt kijken. Het is mooi geweest, de schoenen gaan aan de wilgen.”

Jordy Harms kind van de club, begon in het seizoen 2011/2012 bij Voorwaarts. “ Ik heb een hele mooie tijd gehad. Een jaar DETO twee jaar later was ook een geweldige ervaring. Van de derde klasse naar de hoofdklasse was een hele stap. Heel veel geleerd daar, al was het maar een jaar. Terug naar Voorwaarts, waar ik in 2016/2017 met de club kampioen werd in de derde klasse. Dat was wel mijn mooiste moment, een geweldig feest. Toen heb zes fantastische jaren gehad bij Vroomshoopse Boys met Jan Peter Jonkman en Henk Harmens. Geweldige mensen en trainers, echt een hele mooie tijd. Toen wilde ik eigenlijk al stoppen, maar als je eigen club je vraagt dan probeer je het nog gewoon. Nu wil het niet meer, mijn enkel is gewoon gesloopt. Ik trapte vroeger alles met de wreef, maar ik kan alleen nog maar met de binnenkant. Ik merk ook na zaterdagavond dat de pijntjes komen. Dat je geen achttien meer bent, ga je dan wel voelen.”

Naast Jordy Harms, is het voor trainer Eric Frankfort (60) ook mooi geweest. “Dan ben ik vijfentwintig jaar trainer geweest. Het is tijd voor andere dingen.” Eric Frankfort woont nu drie jaar in Ommen, maar komt uit Noord Holland. Clubs als Westzaan, Blauw Wit (Westknollendam) en Sint Adelbert zijn clubs waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben. “Vooral Sint Adelbert (Egmond) was een mooie club, maar ook dit is een geweldige club. Hier heb je nog echt clubmensen, zoals Klaas Kuilder, die voor alles zorgt hier. Een mooie accommodatie die door vrijwilligers onderhouden wordt. Hier heerst nog echt een clubsfeer. Die zaterdagmiddag ga ik wel missen. We moeten eerst zorgen dat we mee kunnen doen met de nacompetitie.” Het is een knotsgekke competitie. Voorwaarts pakte de tweede periode maar is nog niet veilig. “We hebben hele hoge pieken, maar ook diepe dalen. We kloppen Lutten met 1-4 in Lutten, winnen van Bergentheim met 5-1. We zeiden pas nog als we zeven keer winnen dan sluiten we mooi af. Dan verlies je zaterdag van DES, zoveel kansen gemist. Het verschil is zo klein allemaal, het vertrouwen is er wel en we spelen ook best wel goed. En die clubsfeer zie je ook in de selectie, jongens van het eerste trainen de jeugd. Met deze achttien man, moet het gewoon kunnen.” Jordy Harms hoopt ook nog op een mooi einde. “Ik heb er bijna 200 inliggen (competitie, beker en oefenwedstrijden), dus die 200ste wil ik nog wel maken.” Hij staat nog wel eindje achter bij Gert Dogger (234), maar 200 is een mooi aantal waar hij trots op kan zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden