Afbeelding

HWV heeft weer zin in het nieuwe seizoen

wo 3 april 2024 Hardenberg

De wielervereniging HWV is maar een kleine club (51 leden) maar bij de jaarvergadering bleek dat ze wel zin hadden in het nieuwe seizoen. Ze kijken nu al uit naar de Ronde van Hardenberg (8 juni) en het NK tijdrijden voor Masters (19/20 september).

Voorzitter Gerrit Henk Hutten somt even op, dat de kleine club zich vorig jaar toch wel aardig heeft laten zien bij de diverse wedstrijden. Jan Bakker (Slagharen) werd in Rheeze zelfs Nederlands Kampioen bij de 60 plus. Dat deed hij op een geleende fiets van Gerrit Henk Hutten. 

Er werden in totaal negen eerste plaatsen behaald, waaronder door Gerrit Henk Hutten en Klaas Bolks op het District Kampioenschap tijdrijden. Tim Nederlof de penningmeester werd op het NK masters derde op de weg. Verder waren en nog zes tweede plekken en vijf derde plaatsen. 

Tim Nederlof haalde wel de meeste prijzen binnen met een keer een eerste plek (Ronde van Markelo), twee keer tweede en twee keer derde. Naast het passen op de centen heeft Tim Nederlof nog tijd over om hard te trainen.

Sponsors

Ook zijn ze blij dat de sponsors ook nog een aantal jaren doorgaan (2026). Zo kunnen de leden weer allemaal in het mooie blauwe tenue de weg op. Secretaris Bert Lip vindt wel dat ze zoveel mogelijk in het clubtenue trainen en wedstrijden rijden. “Niks is er zo lelijk, wanneer er een foto gemaakt wordt, terwijl een renner een andere kleur shirt of broek aan heeft.” Heel toepasselijk werd de presentatie foto gemaakt bij een sponsor. Tussen alle wielerbroeken en shirt werd daar de foto gemaakt en ook de vergadering gehouden. 

Ronde van Hardenberg

De ronde van Hardenberg moet ook een hoogtepunt worden. Op zaterdagavond 8 juni moet er rond de Voorveghter gefietst worden. Het parcours zal ongeveer een kilometer lang zijn en HWV hoopt op veel publiek. Gerrit Henk Hutten hoopt wel dat ze genoeg vrijwilligers kunnen krijgen. “Het is daar meestal druk, dus het moet wel veilig zijn. Het moet niet zo zijn, dat ze zomaar het parcours kunnen op fietsen.” Naast de ronde mag de club ook weer NK tijdrijden voor Masters (40 plus, 50 plus, 60 plus) organiseren. Vorig jaar was het groot succes. Gerrit Henk Hutten werd vorig jaar vierde. “Het is geen parcours dat op mijn lijf is geschreven, te bochtig, ik moet het van de lange stukken hebben. We gaan het parcours niet aanpassen.” Verder staat het clubkampioenschap (15 mei) nog op de agenda (een tijdrit en een rit over 40 km). De prijs is ‘Eeuwige roem’.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden