Afbeelding

Titel en Wilhelmus voor Jan Bakker uit Slagharen

vr 15 september 2023 Hardenberg

De Hardenberger Wielervereniging HWV organiseerde samen met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie KNWU het NK tijdrijden voor masters 40+, 50+ en 60+ in Rheeze. Dit officiële Nederlands kampioenschap werd georganiseerd op een prachtige omloop van 6,3 km parcours dat twee keer verreden moest worden. In elke categorie konden maximaal 20 deelnemers deelnemen. Daarnaast was er plek voor 15 deelnemers in een vrije categorie zonder licentie voor de officieuze NK titel. Een negental officials/juryleden hielden toezicht op het reglementair verloop van de wedstrijd.

HWV en de KNWU hadden de handen in elkaar geslagen om het NK Tijdrijden voor Masters weer op de kalender terug te krijgen. De wielervereniging heeft onder haar leden veel actieve tijdrijders dus werd er met man en macht naar een passend parcours gezocht en werden de benodigde vergunningen aan gevraagd. De gemeente Hardenberg staat bekend om haar grote sporthart en werkte er prima aan mee.

Deelname van HWV liehebbers

Klaas Bolks, Jan Bakker, Gerrit-Henk Hutten en Jos ten Brinke hielden de eer voor hun club zo hoog mogelijk. En dat op een vrij bochtig maar goed afgezet parcours dat de moeite waard was, maar waar de renners best veel moeite mee hadden. Na iedere bocht moesten de krachten behoorlijk aangesproken worden om de gang op de rechte stukken er goed in te kunnen krijgen. Rijder Gerrit-Henk Hutten, voorzitter van HWV ook: ”Veel renners hadden er moeite mee. Tussen de bochten was het sprinten om daarna op de wat korte rechte stukken weer goed op snelheid te komen. Wat dat betreft was het parcours afwijkend van gemiddelde tijdritomlopen met doorgaans langere rechte stukken.” Zo ook voor drie deelnemers uit Rotterdam van de wielrenclub RWC Ahoy. Toch lukte het Thomas van Bommel uit Nieuwerkerk aan de IJssel om bij de niet licentiehouders de officieuze titel in de wacht te slepen. 

Verloop van de wedstrijd

De wedstrijdspeakers DirkJan Grootkazijn van de KNWU en Herman Weening voor HWV hielden de deelnemers en de bezoekers bij start en finish aan de Grote Beltenweg ter hoogte van Total Outdoor prima op de hoogte van tussen- en eindtijden van de renners. Aan het begin van de avond konden ze met de gegevens uit de jurywagen de balans opmaken voor de huldiging. Groot gejuich ging op toen Jan Bakker uit Slagharen mocht opdraven voor het goud bij de Masters 60+. De 61-jarige kreeg glunderend een van de drie kampioenstruien om zijn schouders. De grandioze winnaar rijd normaal gesproken wedstrijden op een wegracefiets. Nu was hij overgehaald om ook eens de tijdrit te doen. Op een inderhaast geleende specifieke tijdritfiets (niet eens aangepast aan zijn bodymaten) reed hij naar de titel. 

Afbeelding
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 49 minuten geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Maak kennis met Dennis nu digitaal Hardenberg 1 uur geleden