Afbeelding

Scholieren leren al varend alles over de Vecht

di 28 september 2021 Hardenberg

Op maandag 27 september maakten de leerlingen van groep 8 van CNBS Windesheim uit Sibculo een educatieve vaartocht op de Vecht in Hardenberg. In het kader van het educatieve project ‘Beleef je Omgeving’ leerden zij van alles over de Vecht en het Vechtdal. Van natuur tot cultuur en van historie tot heden.

Het Vechtdal is een prachtig rivierenlandschap waar natuur, landgoederen en landbouwgronden elkaar afwisselen. De Vecht stroomt van Hardenberg via Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Een uniek stukje Nederland om te wonen, werken en recreëren. In het samenwerkingsprogramma Ruimte voor de Vecht werken overheden en andere partijen aan droge voeten en een mooi groen Vechtdal. Voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht vinden het belangrijk dat kinderen uit het gebied op een actieve manier betrokken zijn bij hun leefomgeving. Daarom bieden zij basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle kosteloos de educatieve activiteit ‘Beleef je omgeving’ aan. Scholen kunnen tot aan de herfstvakantie deelnemen.

Leren en beleven

‘Beleef je omgeving’ wordt georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel en Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Het project bestaat uit opdrachtkaarten waarmee de leerlingen in de klas leren over de cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap en recreatie van en in het Vechtdal. Vervolgens gaan ze het veld in. Tijdens een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8) beleven ze de omgeving en verdiepen ze zich verder in het gebied. Een leuk en leerzaam uitje.

Afbeelding
Afbeelding
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 4 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 22 uur geleden