Afbeelding
G. Brokelman

Marushka is al volop in training

wo 25 augustus 2021 Hardenberg


Het belangrijkste moment voor Marushka van Olst van afgelopen voetbalseizoen was de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax Amsterdam op dinsdag 14 maart. “Deze werd live uitgezonden door ESPN. We wonnen dit duel met 1-0 en ik maakte de goal. Nu weet ik dat het een historische uitslag was, want PEC Zwolle vrouwen had nog nooit van Ajax in Amsterdam gewonnen”, vertelt Marushka enthousiast.

Marushka van Olst is 20 jaar en woonachtig in Gramsbergen en speelt bij PEC Zwolle Vrouwen 1. Ze is begonnen als voetbalstertje bij SV Gramsbergen.

Nadat Marushka drie jaar voetbalde voor de KNVB Regio Zwolle werd Marushka opgenomen in de trainingsgroep van meisjes onder de veertien van FC Twente. 

Na de opheffing van de voetbalacademie voor meiden bij FC Twente maakte Marushka de overstap naar PEC Zwolle.

Voelde als een overwinning

Op het afgelopen seizoen kijkt Marushka met een dubbel gevoel terug. “Voor mij had het voetbalseizoen niet de meest ideale start omdat ik vlak voor de voorbereiding nog geopereerd ben aan mijn meniscus. 

Dit was nog een nasleep van een kruisbandblessure die ik in januari 2017 opgelopen heb. Hierdoor miste ik een gedeelte van de voorbereiding.

 Ik moest hard werken om weer wedstrijdfit te worden. Dat ik na de winterstop weer vertrouwen kreeg van de trainer door mij mijn basisplek terug te geven voelde voor mij als een overwinning. Vanaf dat moment heb ik alle wedstrijden tot aan het einde van het seizoen mogen starten”.

Op tijd rust pakken

De competitie voor de Eredivisie vrouwen begint op vrijdag 27 augustus. PEC Zwolle speelt dan in Eindhoven tegen PSV. De voorbereiding is voor de PEC Zwolle Vrouwen al begonnen op maandag 26 juli. 

“We trainen bijna elke dag en spelen oefenwedstrijden tegen voornamelijk clubs uit Duitsland. Zelf bereid ik mij voor door goed bezig te zijn met de verhouding tussen trainingen en rust pakken. Het wordt een lang seizoen met veel wedstrijden en daarnaast heel veel trainen. Om dit tot het eind fysiek vol te kunnen houden moet je echt rust pakken. Dus op tijd naar bed om de volgende ochtend weer fit op het trainingsveld te staan. Daarnaast is gezonde voeding erg belangrijk”.

Aanvallend voetbal

Op de vraag wat verwacht je van het komend seizoen antwoordt Marushka het volgende: 

“Ik hoop dat PEC Zwolle Vrouwen, net als vorig jaar, mooi aanvallend voetbal kan laten zien. Vorig jaar hadden we teveel wedstrijden waarbij we goed speelden maar niet scoorden. Dat moet beter. En ik verwacht dat ons dat gaat lukken. We zijn een heel jong team, door het wegvallen van een aantal ervaren speelsters, dus ik ben erg benieuwd”.

Ik ga er alles aan doen

“Ik ga mij eerst focussen op dit seizoen. Daarnaast zou ik heel graag in een buitenlandse competitie willen spelen. Hoe de weg daarnaar toe eruit ziet weet ik nog niet maar ik ga er alles aan doen dat mij dat lukt”, eindigt Marushka het gesprek.

De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Uitslagen sjoelen Hardenberg 2 uur geleden