Afbeelding
Hillie Waning-Vos

Insectendronks maken bij De Koppel

ma 2 augustus 2021 Hardenberg Ingezonden

Op dinsdag 10 augustus, van 13.00 tot 14.30 uur, organiseert Hillie Waning-Vos van Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel een buitenactiviteit voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar: ‘Insectendronks maken’.

Vaak maken mensen wel een drinkbakje voor vogels, maar worden insecten veelal vergeten. Toch hebben ook insecten water nodig en daar kan iedereen een handje bij helpen. Van een mooi gekleurde bezemsteel maken de kinderen een originele insectendronk. Tegen de steel worden gekleurde dopjes geschroefd. Zet thuis de steel in de tuin en doe er water in. Zodra het warm wordt, komen hier vooral bijen op af. En wat is niet leuker om meer insecten in je tuin te lokken? Ze hebben het al zo moeilijk, vooral door de vele bestrijdingsmiddelen die overal gebruikt worden. En meer insecten betekent ook meer bestuiving voor je groenten en bloemen. De bezemstelen zijn geverfd door cliënten van de zorgboerderij de Peppelhoeve uit Hardenberg. Nadat de insectendronk klaar is, gaan de kinderen op insectensafari met Hillie Waning-Vos. Na afloop krijgt elk kind een boekje mee ’Onderste Boven van bijzondere bodemdieren’.

Opgeven

Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Voor opgave en informatie: 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden in augustus: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Email: info@dekoppel.com. Website: www.dekoppel.com.

De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 12 minuten geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 16 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Uitslagen sjoelen Hardenberg 1 uur geleden