Van l.nr.r: C. Spee, J. Boertjes, M. v. Berkum,  T. Kleiman,  W. v.d. Enk, W. Timmer, J. Wibiër, S. Stoeten, Martine v. Lenthe, J. Jut.
Van l.nr.r: C. Spee, J. Boertjes, M. v. Berkum, T. Kleiman, W. v.d. Enk, W. Timmer, J. Wibiër, S. Stoeten, Martine v. Lenthe, J. Jut. H.V.D.HOEK

“Mooie vogelshow met goede kwaliteit”

wo 30 november 2022 Dedemsvaart

Volop gekwetter en gefluit, maar ook lovende woorden. Dat was er de afgelopen dagen te horen in De Baron in Dedemsvaart. Na 2 jaren van corona stilte werd er voor het eerst weer een onderlinge vogeltentoonstelling gehouden van Vogelvereniging ‘De Gieteling’ Dedemsvaart -Balkbrug. “Door de vogelgriep werd het nog wel even spannend of het allemaal door kon gaan, maar uiteindelijk kwam er groen licht en kon er, mede dankzij de inbreng van een groot aantal sponsoren, een prachtige show neergezet worden,” aldus de organisatie.

Meer dan 200 vogels werden op de tentoonstelling geshowd in alle soorten, maten en kleuren, variërend van kanaries en parkieten tot tropische vogels. 

Goede kwaliteit

Het publiek, dat in groten getale een kijkje kwam nemen, genoot er volop van, maar ook de verschillende keurmeesters. Zij toonden zich zeer tevreden over het aanbod en de kwaliteit van de vogels.  

Kampioenen

Dat werd onder meer tot uitdrukking gebracht tijdens de opening, waarbij de kampioenen in de verschillende categorieën bekend werden gemaakt. Clubkampioen werd J. Boertjes met een puntentotaal van 462 (5 hoogste punten per deelnemer.) Hij won ook de wisselbeker. Het felbegeerde Bondskruis werd gewonnen door T. Kleiman. Bondsmedailles waren er voor: W. Timmer, M. van Berkum, S. Stoeten en J. Boertjes. Kampioen in de open klasse kooi werd J. Jut.  Kampioen bij de grote parkieten werd J. Wibier, bij de catharina parkieten M. van Berkum, bij de standaard grasparkieten C. Spee en bij de grasparkieten J. Boertjes. Kampioen afrikaanse prachtvinken werd een vogel van T. Kleiman. In de categorie gepigmenteerde kanaries werd W. van den Enk kampioen en bij de ongepigmenteerde kanaries W. Timmer.  

Tijdens de opening werden alle winnaars door het bestuur gefeliciteerd met de behaalde resultaten. De verschillende prijzen werden uitgereikt door Martine van Lenthe van Jaap Koopman Diervoeders (JKD) uit Schoonebeek. 

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 28 minuten geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 3 uur geleden