Afbeelding

Expositie Reisdagboek door Lotte Amie

zo 31 maart 2024 Twenterand

Het Expositiehuis Den Ham kijkt tevreden terug op de zeer succesvolle tentoonstelling ‘Onze Streek in Taal en Beeld’ met honderden bezoekers. 

Op de nieuwe expositie ‘Reisdagboek’ is bijzonder werk van Lotte Amie uit Heerde te bewonderen. Met deze expositie realiseert het Expositiehuis een van haar doelen om een platform te geven aan beginnend talent. Lotte Amie is een 19-jarige illustrator en designer. Zij studeert momenteel illustratie en Design op de Hogeschool van de kunsten ArtEZ in Zwolle. Haar expositie gaat over alles wat zij meemaakt wanneer zij op reis is. Natuur, mensen en connectie vormen de kern van haar kunst. Naast haar reisdagboekwerken toont ze ook vrij werk.

Lotte Amie wordt tijdens haar reizen door al deze dingen geprikkeld. Ze houdt haar ervaringen bij door veel te schrijven en te fotograferen; materiaal dat zij later gebruikt voor haar kleurrijke schilderijen en haar digitale werk. Zij werkt graag met diverse materialen, maar vooral met acryl, gouache en digitaal.

De jonge kunstenares voelt zich vereerd om deze expositie voor het eerst hier in Den Ham te kunnen tonen. “Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan gezellig even koekeloeren bij mijn werk. Mijn werk kan ook aangeschaft worden.” De tentoonstelling is te bezichtigen op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 3 april t/m 18 mei in de expositieruimte van het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden