Afbeelding

Veenmuseum open haart deuren

do 28 maart 2024 Twenterand

Het Veenmuseum werkt continu aan verbetering en aanpassing van het buitenterrein en is druk bezig met allerlei innovatieve plannen. Bij Het Veenmuseum is men best trots op de bezoekersaantallen, die ook vorig seizoen weer een stijgende lijn lieten zien. De expositieruimte met alle digitale leermiddelen, de sfeervolle beeldende wanden en de verrassende maquette-presentatie maken in combinatie met het fraaie buitenterrein een bezoek voor velen zeker de moeite waard.

Maandag 1 april om 13.00 uur op tweede paasdag opent Het Veenmuseum weer haar deuren voor de start van het nieuwe seizoen. Zoals gebruikelijk zijn afgelopen maanden door de vrijwilligers weer benut om het geheel tot een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud te maken. Zo zijn daar het regelmatige maaien en snoeien, het vele onderhoud aan de huisjes en speciaal ook de renovatie van het unieke smalspoor. De rondrit met het veentreintje langs de diverse veenhuisjes blijft dankzij de inzet van de vrijwilligers een vaste attractie. De locjes zijn stuk voor stuk prachtig gerenoveerd en zien er als nieuw uit!

Uiteraard brengt de wisselexpositie komend seizoen weer een ander onderwerp onder de aandacht. In samenwerking met het ‘Educatorium’, het schoolmuseum in Ootmarsum is het thema voor 2024: de schoolklas van weleer. Leuk en herkenbaar voor iedereen, voor wie Aap Noot Mies geen abracadabra is.

Een belangrijk item is het jaarlijks terugkerende Levend Veenmuseum tijdens Hemelvaartsdag. Een speciale werkgroep is al druk met de voorbereidingen bezig om er net zo’n succes als de vorige editie van te maken. Het belooft weer een prachtig dagje uit voor jong en oud te worden. Noteer alvast 9 mei in uw agenda.

Het Veenmuseum nodigt u van harte uit voor een hedendaagse belevenis van de veenwereld van toen. De vrijwilligers staan graag voor u klaar met een kopje koffie of thee, een rondrit met het veentreintje en desgewenst een leerzame rondleiding. Voor boekingen en meer informatie kunt u altijd terecht op onze website; www.veenmuseum.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 18 uur geleden