't Olde Meestershuus
't Olde Meestershuus SHC Slagharen

‘t Olde Meestershuus binnenkort weer open

di 15 maart 2022 Hardenberg

Bij het museum in Slagharen, het Oale Meestershuus, zijn de ramen nog dicht en het hek nog gesloten maar een grote groep vrijwilligers is al een tijdje bezig met de voorbereidingen op het nieuwe museumseizoen.

Ze zijn bezig met een nieuwe expositie over kleding uit vroeger tijden, te zien op de zolderverdieping van het museum. Het gaat over kleding in de breedste zin van het woord. Ook worden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe expositie over het ontstaan van Lutten, Slagharen en Schuinesloot, de hele regio rondom Slagharen. 

Van de ijstijd, het ontstaan van het veen en de ontgraving van de grote veenvelden. Dat alles heeft grote invloed gehad op de verdere ontwikkeling van deze regio. Er ontstonden kerken en scholen en een grote verscheidenheid beroepen en ambachten.

Vrijwilligers zijn al vanaf eind vorig jaar bezig om materiaal te verzamelen bij de kerken en de scholen om de ontwikkeling van klein naar groter en nog groter in beeld te brengen. Vele bezienswaardige voorwerpen zijn ter beschikking gesteld zodat er een goed beeld ontstaat hoe onze omgeving zich in de laatste paar honderd jaar heeft ontwikkeld. Er is veel aandacht voor de vele in de omgeving van Slagharen ontstane bedrijven die landelijke bekendheid kregen. Ook voor de kinderen van de basisscholen in de gemeente Hardenberg zal het een hele mooie en leerzame expositie worden.

Opening en openingstijden

Op zaterdag 30 april is de officiële opening. Deze wordt verricht door wethouder Looman van de gemeente Hardenberg. Vanaf 3 Mei is het museum weer open voor bezoekers op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden