Afbeelding
Jasper van der Zwan

CDA draagt Didi Dorrestijn voor als nieuwe wethouder gemeente Hardenberg

wo 20 maart 2024 Hardenberg

De fractie van het CDA Hardenberg draagt Didi Dorrestijn-Taal (59) voor als nieuwe wethouder. Dorrestijn komt uit Renswoude, is CDA-lid en heeft een lange en respectabele loopbaan in het openbaar bestuur, onder andere als wethouder. Het is de bedoeling dat zij Martijn Breukelman opvolgt. Breukelman wordt begin april geïnstalleerd als burgemeester van Hoogeveen.

Didi Dorrestijn-Taal is getrouwd, moeder van vier kinderen en woont op dit moment in Renswoude (provincie Utrecht). Zij volgde onder andere een economisch juridische opleiding en werd in 1990 gemeenteraadslid voor het CDA in haar woonplaats Renswoude. In die periode was ze werkzaam bij Aacon Ingenieursbureau, waar zij later ook directeur-eigenaar van werd. Didi is tientallen jaren lid van het CDA en heeft meerdere politieke functies bekleed, waaronder dus raadslid, maar ook Statenlid. Van 2006 tot en met 2015 was ze als wethouder in Renswoude onder andere verantwoordelijk voor Financiën, WMO, Verkeer en Vervoer en Onderwijs. In 2016 werd ze wethouder in Barneveld waar ze onder andere verantwoordelijk werd voor de portefeuilles Energie & Duurzaamheid, Economie, Sport en Recreatie & Toerisme. Daarnaast was zij als projectwethouder onder andere betrokken bij de ontwikkeling van woningbouwlocaties. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 werd Didi Dorrestijn strategisch adviseur Landelijk Gebied/Stedelijke Ontwikkelingen bij Aveco De Bondt. Daarnaast bekleedt, en bekleedde, Dorrestijn diverse (vrijwilligers)functies bij sociale en maatschappelijke organisaties. Zo was zij vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Renswoude, zat zij in het bestuur van de bibliotheek, is zij nog steeds betrokken bij het Kulturhus in Scherpenzeel en biedt ze op vrijwillige basis bemiddeling en begeleiding aan bij verenigingen en stichtingen.

Als Hardenberger met Hardenbergers inzetten voor de gemeente

“Ik ben ontzettend vereerd met mijn voordracht als wethouders kandidaat namens het CDA in de mooie gemeente Hardenberg. Ik ken Hardenberg, meer specifiek de omgeving Collendoorn, vooral uit de verhalen van mijn vader. Mijn vader heeft het laatste deel van de Tweede Wereldoorlog doorgebracht op een boerderij in Collendoorn en hieruit is een hechte vriendschap ontstaan tussen de families. Ik kijk er naar uit om als Hardenberger met Hardenbergers een bijdrage te leveren aan de bloei van deze prachtige gemeente. Dat betekent dat ik in de mooie gemeente een woning zal zoeken”, aldus Didi Dorrestijn. “Ik heb ervaring als wethouder en weet wat het betekent om betrokken te zijn, stappen vooruit te zetten, maar ook om lef te tonen”.

In januari van dit jaar publiceerde CDA Hardenberg het functieprofiel voor de kandidaat-wethouder. De fractie zocht een dynamische wethouder: een bestuurder met visie en die sterk bijdraagt aan de bloei van de gemeente Hardenberg. “Met de komst van Didi denken we de beste wethouders kandidaat te hebben gevonden. Haar profiel past bij Hardenberg én bij ons CDA. Bovendien heeft ze bewezen bestuurlijke ervaring, onder andere op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Financiën. Daarnaast staat ze in Renswoude met beide benen in de samenleving, en beschikt zij over de kracht van gewoon doen”, aldus Elma Soeten, fractievoorzitter CDA Hardenberg. “Met Didi hebben we een hele goede opvolger gevonden voor Martijn. Ik kijk uit naar onze samenwerking en ik hoop dat iedereen haar welkom heet en dat zij snel onze gemeente leert kennen”.

Procedure

Naar verwachting wordt Didi Dorrestijn-Taal medio april geïnstalleerd als wethouder, nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met haar voordacht.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden