CDA-wethouder Martijn Breukelman neemt op 21 maart afscheid om aan de slag te gaan als burgemeester van de gemeente Hoogeveen.
CDA-wethouder Martijn Breukelman neemt op 21 maart afscheid om aan de slag te gaan als burgemeester van de gemeente Hoogeveen. Frank Uijlenbroek

“Hardenberg was goede leerschool”

wo 13 maart 2024 Hardenberg

“Als je je alleen maar houdt aan wetten en regels en nooit in de berm fietst, kun je beter overal een robot in plaats van een mens neerzetten.” Aan het woord is de 33-jarige Martijn Breukelman uit Hardenberg. De huidige CDA wethouder in de gemeente Hardenberg staat in de startblokken voor een nieuwe stap in zijn carrière. Op dinsdag 3 april 2024 wordt hij namelijk geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Hoogeveen. “Een prachtige plek om te wonen en te werken met aardige mensen, fantastische voorzieningen en bedrijventerreinen, een mooie binnenstad, goede ambities qua wonen en werken en enthousiaste wethouders. Ja, ik heb er heel veel zin in,” lacht Breukelman, die op 21 maart afscheid neemt als wethouder van Hardenberg. Een gemeente die hij een hele goede leerschool noemt.

In de rol van burgemeester ziet Breukelman burgemeester Peter Snijders van Zwolle als een belangrijk voorbeeld. “Ik heb Peter als burgemeester van Hardenberg enkele jaren mogen meemaken. Hij is een echte verbinder en heel toegankelijk. Dat hoop ik als burgemeester ook te zijn. Gewoon met mensen praten, makkelijk benaderbaar zijn om samen tot mooie ontwikkelingen te komen. En nee, wandelingen met inwoners maken, zoals burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg momenteel doet, staat niet op mijn verlanglijstje,” geeft Breukelman ruiterlijk toe, die overigens wel sportief is. Hij is met name fervent liefhebber van de zwemsport en heeft het zwembad in Hoogeveen naar eigen zeggen dan ook als één van de eerste voorzieningen ‘gespot’. 

Sociaal mens

Wat Breukelman ook van Hardenberg meeneemt naar Hoogeveen is zijn sociale inborst, die onder meer aan het eind van het jaar tot uiting komt in het schrijven van brieven/kaarten aan mensen, waarmee hij in de loop van het jaar heftige dingen, zoals branden, zelfdoding en dergelijke, heeft meegemaakt. “Vanuit mijn wethouderschap heb ik dat jaren gedaan en die traditie wil ik zeker in ere houden,” aldus Breukelman. Hij woont momenteel met zijn gezin (vrouw en dochtertje) in Radewijk, maar gaat zich het komende jaar oriënteren op geschikte huisvesting in Hoogeveen. 

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden