Afbeelding
G. Brokelman

Bruidspaar Hofsink-Schrotenboer 60 jaar getrouwd

do 15 februari 2024 Hardenberg

Ze hebben er misschien de leeftijd voor, maar achter de geraniums zitten is er voor het echtpaar Hofsink-Schrotenboer uit Hardenberg niet bij. “Je moet altijd in beweging blijven, dan bouw je wat op,” lacht de vrouw des huizes. 

Gees Hofsink-Schrotenboer is inmiddels 84 jaar en gaat wekelijks nog twee keer, samen met haar man Lucas, naar de sportschool.  ”Om in conditie te blijven en om er even uit te zijn,” aldus Gees, die woensdag 14 februari het 60-jarig huwelijksjubileum met Lucas herdacht. Zaterdag wordt het huwelijksfeest, met hun 4 kinderen, 3 klein- en 6 achterkleinkinderen, groots gevierd bij de Rheezerbelten. 

Lucas komt van oorsprong uit Brucht. Gees werd geboren in Radewijk. Daar was het ook waar de twee elkaar voor het eerst, op straat, leerden kennen,” vertelt Lucas. Hij werkte jarenlang als magazijnbediende bij Wavin. In zijn vrije tijd werkte hij bij ‘Jan en alleman’ in de tuin, wat hij nog steeds graag en veel doet. Gees, die momenteel slechtziend is, vermaakt zich vooral met puzzelen en geniet onder andere van de bijeenkomsten tijdens het maandelijkse Oogcafé. Het paar kijkt met tevredenheid terug op de voorbije jaren en hoopt nog zo lang mogelijk samen te mogen blijven. 

Afbeelding
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 27 minuten geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Hardenberg volgt ontwikkelingen Schippersplas op de voet Hardenberg 5 uur geleden