Afbeelding

‘In opvoeding geloven!’

za 30 maart 2024 Twenterand

Els van Dijk komt op woensdagavond 3 april, op uitnodiging van de Interkerkelijke werkgroep Vorming & Toerusting, naar Den Ham. Ze gaat met het publiek nadenken en in gesprek over verschillende facetten van de opvoeding. Van Dijk geeft een schets van de tijd waarin wij leven en wat dit met ons als jongeren en volwassenen doet. Wat vraagt dit van opvoeders/begeleiders/gelovigen in de overdracht naar een volgende generatie?

Els van Dijk is directeur geweest van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en is daardoor goed op de hoogte van de leef- en denkwereld van jongeren. Ze heeft daarover het een aantal boeken en artikelen geschreven en tal van lezingen gegeven onder andere op het gebied van ‘opvoeding’ en ‘pedagogiek van de aandacht’ en haar visie daarop:

Els: “Het gaat niet alleen om prestaties, om opbrengstgericht werken, maar ook (en misschien vooral?) om de ontwikkeling en vorming van de hele persoon. Om eraan bij te dragen jonge mensen tot hun eigen en tot Gods bestemming te brengen. Om Zijn gedachten over hun leven te leren ontdekken.”

Iedereen wordt uitgenodigd naar de lezing van Els te komen en met haar in gesprek te gaan over het thema. Het belooft een boeiende avond te worden, die gehouden wordt in kerk ‘De Fontein’ aan de Marleseweg 15 te Den Ham. De thema-avond begint om 19.30 uur met koffie. Het programma begint om 19.45 uur en duurt tot circa 21.30 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 18 uur geleden