Afbeelding

Wandelend stilstaan

za 2 maart 2024 Hardenberg

De ‘Verspieders Express’ organiseert regionale missionaire activiteiten en doet dit graag in samenwerking met diverse personen, kerken of andere christelijke organisaties. Op zaterdag 23 maart wordt er samengewerkt met Sint Willibrord te Geerdijk in de vorm van een regionale wandeling onder de noemer: Wandelend stilstaan. 

De kruisweg stelt ons in staat stil te staan bij de belangrijkste gebeurtenissen van deze lijdensweg aan de hand van 14 staties die in de Sint Willibrord te Geerdijk hangen. De kruisweg is een traditioneel onderdeel ter voorbereiding op het Paasfeest. Het idee van een kruisweg is dat je als christen de Via Dolorosa kan doorlopen zonder in Jeruzalem te zijn geweest. Tijdens de wandeling wordt gestart in de Mariakapel met het zicht op het kruis. Na een inleiding wordt er langs de 14 staties gewandeld en worden passende liederen gezongen. Hoe het verloop zal zijn kunt u zelf meemaken ter voorbereiding op de stille week. 

Wandelend stilstaan is een rolstoelvriendelijke wandelroute van ongeveer 300 meter, maar geeft een goede indruk van Palmpasen tot aan de Opstanding van Jezus.

Het verzamelpunt is de Mariakapel aan de Schoolstraat 80 in Geerdijk. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 20 maart aanmelden en kiezen voor: Tijdsblok 1 van 9.30 tot 11.30 uur of Tijdsblok 2 van 13.30 tot 15.30 uur. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er nog tijd voor ontmoeting en gesprek en is er koffie/thee. Aanmelden voor deelname kan via: verspieders.express@gmail.com.. Voor beide tijdsblokken geldt: VOL = VOL.

Poerim

Van zaterdagavond 23 maart tot zondagavond 24 maart 2024, jaarlijks op 14 Adar van de Joodse kalender, is het Poerim. De Joodse kalender is een ‘maankalender’ en Poerim valt elk jaar op een andere dag. Deze geschiedenis is nog steeds hoogst actueel en daarom heeft de Verspieders Express een speciale ‘Playlist’ gemaakt op haar YouTube kanaal. Zo kun je het feest mee beleven en de hele geschiedenis horen en zien. Wie niets wil missen, kan zich abonneren of een mail sturen. Je kunt je kosteloos abonneren op het YouTube kanaal Verspieders Express, 

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 16 uur geleden