Afbeelding

Natuurlijk Heidepark start crowdfunding

vr 29 maart 2024 Ommen


Het Zwembad Lemelerveld gaat van start met een crowdfundinginitiatief. Natuurlijk Heidepark, dat oorspronkelijk een natuurlijke waterplas is die al bijna 90 jaar fungeert als zwembad, wordt beheerd door de Stichting Natuurlijk Heidepark. Deze stichting heeft de laatste jaren veel tijd en energie gestoken in het opknappen en uitbreiden van deze prachtige locatie in de bossen van Lemelerveld. Naast het zwemmen zijn er nu ook voorzieningen zoals een speeltuin, een kabouterpad, een groot klimbos en een fraai gebouw met horeca te vinden. Dit alles is tot stand gekomen dankzij de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers uit Lemelerveld en omstreken, met als doel deze plek voor de toekomst te behouden.

Enkele jaren geleden heeft de stichting een Leader-subsidie verkregen en hebben lokale ondernemers een lening verstrekt om het project te ondersteunen. Hierdoor kon het klimbos worden gebouwd volgens plan. Echter, bij de bouw van het nieuwe hoofdgebouw rezen de kosten voor bouwmaterialen de pan uit. Door aanpassingen in de plannen, meer zelfwerkzaamheid en creatieve oplossingen kon de bouw toch doorgaan, dankzij de inzet van alle vrijwilligers. Het kon allemaal net en ze hebben het de afgelopen 2-3 jaar ook zeker niet slecht gedaan.

Helaas heeft het zwembad afgelopen zomer van 2023 te maken gehad met slecht weer, waardoor er aanzienlijk minder bezoekers waren. Het natuurbad vereist betaald toezicht voor veilig zwemmen, wat betekent dat er altijd toezichthouders nodig zijn, zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden. Hierdoor kon Natuurlijk Heidepark geen solide financiële buffer opbouwen voor het nieuwe seizoen. Het bestuur heeft daarom besloten om een crowdfundingactie te starten om te kunnen openen eind april. “Na lang beraad moeten we dit verhaal naar buiten brengen. We hebben vertrouwen in de toekomst, maar hebben op dit moment wat hulp nodig om het zwembad weer operationeel te krijgen. We hopen op uw steun en zien u graag dit seizoen bij Natuurlijk Heidepark! Bij voorbaat dank namens het bestuur en de overige vrijwilligers van Natuurlijk Heidepark,” laat het bestuur weten. Via de bijgevoegde link kunt u een donatie doen. https://whydonate.com/nl/fundraising/zwembad-stichting-natuurlijk-heidepark-lemelerveld of via bijgaande QR code 


Bijschrift - Credit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Foto van vroeger
Foto van vroeger
Fptp vam vroeger
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 15 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 19 uur geleden