Afbeelding
De Toren

Bouw Klimbos Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld van start

za 21 november 2020 Nieuws

Het bestuur van Natuurlijk Heidepark liep al een aantal jaren met het idee om een groot klimbos te gaan bouwen in de bomen rondom het natuurzwembad en kabouterdorp in Lemelerveld. Dit om met de opbrengsten daarvan Natuurlijk Heidepark gezond te kunnen houden.

Na veel overleg en uitwisselen van ideeën en mogelijkheden zijn de financiën op een rijtje gezet, zo’n klimbos kost een aardige duit. Daarnaast heeft ook het hoofdgebouw een stevige renovatie nodig, zeker als er straks meer bezoekers zullen komen.

Om alles financieel rond te kunnen krijgen is er een aanvraag voor een Leadersubsidie ingediend. Dit is een Europese subsidie voor projecten die passen in de Lokale ontwikkelingsstrategie (LOS) waar ook Provincie Overijssel en gemeente Dalfsen hun bijdrage aan leveren. Via Leader is er inmiddels een subsidie van maar liefst 100.000 euro toegekend, dit is een heel mooi bedrag maar helaas maar een deel van de totale investering.

Maar Lemelerveld zou Lemelerveld niet zijn als er geen oplossing gevonden zou zijn. Een elftal ondernemers heeft door middel van een lening de rest van het benodigde bedrag geregeld. Inmiddels is de tijd voor plannen maken voorbij en is er daadwerkelijk gestart met de werkzaamheden. Er wordt een 10 meter hoge starttoren gebouwd en er zullen een 4-tal routes komen met in totaal ruim 50 klimelementen die variëren in lengte, hoogte en moeilijkheid. Een mooie uitdaging zal zeker de 110 meter lange zipline gaan worden waarbij je over het natuurbad en kabouterdorp zal vliegen. De verwachting is dat er vanaf voorjaar 2021 geklommen kan worden bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld.

Afbeeldingen zijn van het Klimbos Avontuurlijk Paasloo Overijssel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 8 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 10 uur geleden