Afbeelding

Kom wandelen in Ommen

ma 1 april 2024 Ommen

Het Historisch Museum Ommen organiseert komend vakantieseizoen weer stadswandelingen. Elke donderdagmorgen kan er gewandeld worden onder leiding van een stadsgids. In het hoogseizoen (juni t/m augustus) zijn er ook stadswandelingen op dinsdagmorgen. Voor groepen zijn ook andere tijden mogelijk. Om mee te doen is vooraf inschrijving nodig. Inschrijven kan via het Historisch Museum Ommen, Den Oordt 7, telefoon 0529-453487; mail: info@museum-ommen.nl

Historisch centrum

Met de wandelingen door het historisch centrum van Ommen wil het museum niet alleen de toeristen interesseren, maar ook de eigen bevolking. Visueel mag er dan niet zoveel historisch overgebleven zijn maar onderweg krijgen de deelnemers toch een aardig beeld over het ontstaan van de oude Hanzestad Ommen. De stadswandelingen staan onder leiding van een van de stadsgidsen van het museum. Het aantal gidsen hiervoor is onlangs nog weer uitgebreid.

De stadswandelingen beginnen telkens om 10.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. In juni tot en met augustus zijn er ook op dinsdagmorgen stadswandelingen.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 18 uur geleden