Impressie van een stadswandeling in Ommen.
Impressie van een stadswandeling in Ommen.

Historisch Museum Ommen op zoek naar stadsgidsen

zo 22 januari 2023 Ommen

Het Historisch Museum Ommen gaat het nieuwe seizoen weer stadswandelingen organiseren. Om het korps van stadsgidsen uit te breiden is het museum op zoek naar enthousiaste gidsen. Ervaring of kennis van de historie Ommen is niet strikt noodzakelijk want het museum gaat de aspirant gidsen zelf opleiden en van de nodige informatie voorzien.

Ommen 775 jaar

De stadswandelingen zijn onderdeel van het programma rond de viering van Ommen 775 jaar stadsrechten. Behalve op vaste tijdstippen wordt ook aan groepen de mogelijkheid geboden om via het museum stadswandelingen te boeken. De bedoeling is in maart een bijeenkomst met belangstellenden te houden met ook een proefwandeling. De gidsen krijgen geen vergoeding maar wel een mooie invulling van hun vrijetijd. Wie het wat lijkt om over de historie van Ommen te vertellen aan geïnteresseerde deelnemers, kan zich nu melden bij het museum. Ook kan men daar terecht voor meer informatie. Het Historisch Museum Ommen is te vinden aan Den Oordt 7, 7731 CM Ommen, telefoon 0529-453487. Mailadres: info@museum-ommen.nl.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 16 uur geleden