Afbeelding

Er is op 13 mei van alles te doen in Ommen!

zo 7 mei 2023 Ommen

Aanstaande zaterdag, 13 mei, beginnen de festiviteiten in Ommen in verband met de viering dat  Ommen 775 jaar geleden stadsrechten heeft ontvangen. Wat te denken van een ontbijt, verzorgd door de bakkers van Ommen? Zin om aan te schuiven? Vooraf aanmelden is nodig, dat kan bij Sis en Bro Bakery of bij Bakkerij Van der Most.


Voordat er aan tafel wordt gegaan, is er een sportieve start. Op het Anjerplein aan de Vecht kan vanaf 8:45 uur iedereen meedoen met de ochtendgymnastiek en een yogales. Voor jongeren staat er een Free Running parcours klaar op de Markt.

Ga na het ontbijt op ontdekkingsreis door Ommen. Meld je via de website www.ommen775jaar.nl voor een gratis informatieve stadswandeling door het centrum van Ommen. Er ligt nog zoveel geschiedenis verscholen in het centrum. Ervaren stadsgidsen weten er van alles over te vertellen. Liever fietsen? In het Historisch museum ligt een gratis fietsroute klaar om in eigen tempo onze gemeente te doorkruisen.

Vanuit Witharen start zaterdagochtend een autopuzzeltocht. Er is een verrassende route uitgezet door alle buurtschappen. Onderweg ga je op zoek naar markante punten in de vorm van een fotopuzzel. Aanmelden voor deze tocht kan ook via de website www.ommen775jaar.nl

Meer informatie, tijden en locaties en het programma van de komende feestdagen vind je ook op de website www.ommen775jaar.nl

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden