Afbeelding
Erika Post

Geen uitgebreide dagrecreatie in Beeldentuin

do 13 juli 2023 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen gaat in principe geen medewerking verlenen aan de mogelijkheid van dagrecreatie bij de Beeldentuin in Witharen.

De indieners van het principe verzoek overwegen om de locatie met de beeldentuin, keramische werkplaats en houwerkplaats aan te kopen en dit in gewijzigde vorm door te zetten. De wens is om dagrecreatie uit te breiden. Ook wensr de inietiefnemer verblijfsrecreatie aan de tuin toe te voegen. Het gaat om tienhuisjes voor twee personen en een groepsaccommodatie in de bestaande bebouwing. Een appartementje/B&B in de bestaande bebouwing is ook een wens van de initiatiefnemer. Ten Westen van de tuin wil de initiatiefnemer een pluktuin realiseren. 

De locatie is gelegen aan de rand van een landbouw ontwikkelingsbied en er ligt een plan voor een hoogproductief landbouwgebied. Er rijden veel landbouwvoertuigen en dergelijke op de smalle weg. Het initiatief van de eigenaar van de Beeldentuin is alleen mogelijk als het kleinschalig blijft. Hierbij is het van belang dat het karakter van een tuin wordt behouden met daaraan ondergeschikt verblijfsrecreatie. De huidige grootte van de tuin is aanvaardbaar maar daar blijft het ook bij laat het college weten.

Afbeelding
Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding op de Zwarte Dijk in Slagharen Hardenberg 46 minuten geleden
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over park bij Marslanden Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Raadsleden in gesprek in politiek café: wat speelt er in Hardenberg? Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Formule I op groot scherm bij 'Hapjesdag' Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Inzameling oud papier Twenterand 6 uur geleden