Afbeelding

Ommer Vechtzomp krijgt overkapping bij de Koeksegeul

di 7 maart 2023 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen gaat in principe akkoord met het realiseren van een insteekhaven en overkapping oor de Ommer vechtzomp in en aan de ronding van de Koeksegeul op het perceel gelegen langs de Steenoever.

In augustus 2020 heeft het college in principe ingestemd met de bouw van een permanent boothuis op een locatie in een oude vechtarm nabij Zeeserweg 12a in Ommen. Maar er is nog geen goedkeuring van het Waterschap. Ook is de oude Vechtarm nog ‘gesloten’ van het open water van de Vecht. Deze Vechtarm moet worden geopend.

Deze onzekerheid heeft er voor gezorgd dat de initiatiefnemers op zoek gegaan zijn naar een alternatieve locatie. In de ronding van de Koeksegeul langs de Steenoever ten zuiden van het perceel Steenoever twee zal in de periode van april tot en met oktober de Vechtzomp worden gestald. In de winter ligt de Vechtzomp buiten het stroomgebied van de Vecht. De overkapping is demontabel en wordt in de maanden november tot en met maart verwijderd. Ongeveer acht kolommen blijven staan. De zijwanden van de overkapping zijn van windbrekersdoek en snel te verwijden. Voor de realisatie van het boothuis moet van het bestemmingsplan worden afgeweken. Het college van B en W gaat in principe akkoord nadat het waterschap ook medewerking verleend.

De Vechtzomp is bedoeld als rondvaartboot voor inwoners, toeristen en cliënten van zorginstellingen, zoals dat ook gebeurt in Gramsbergen en Dalfsen. Eind april gaat de Vechtzomp in Ommen het water in.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 7 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 10 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand gisteren
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49