Afbeelding

Drijvend boothuis voor Ommer Vechtzomp

di 30 augustus 2022 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om in principe medewerking te verlenen voor het plaatsen van een drijvend boothuis voor de Ommer Vechtzomp, in de oude Vechtarm nabij Zeesserweg 12a in Ommen.

De Stichting Ommer Vechtzomp wil een Vechtzomp realiseren te vergelijken met de Vechtzomp in Dalfsen en Gramsbergen. Het is bedoeld als rondvaartboot voor inwoners, toeristen en cliënten van zorginstellingen. Voor de Vechtzomp is een overdekte aanlegplaats nodig. De Stichting Ommer Vechtzomp wil deze aanlegplaats graag realiseren in een oude Vechtarm. Een drijvend boothuis voldoet niet aan de bestemming en daarom is afwijking van het bestemmingsplan nodig. Op dit moment is de oude Vechtarm nog ‘gesloten’ van het open water van de Vecht. De wens is om op korte termijn deze Vechtarm weer te ‘openen’. Deze opening is ook noodzakelijk, omdat het boothuis anders niet vanaf de Vecht te bereiken is. Het advies van het Waterschap is belangrijk. De gemeente Ommen stemt toe als het Waterschap ook instemt met het plan. De toegangsweg zal over het terrein gaan van het openluchtzwembad. Dit terrein is eigendom van de Gemeente. Er dienen nadere afspraken gemaakt worden over de inrichting van het maaiveld om het boothuis te bereiken. Eventuele kosten zijn voor rekening van de stichting.

Afbeelding
Plankenkoorts speelt 'De nieuwe schooljuffrouw' Ommen 7 minuten geleden
Afbeelding
Repair Café Hardenberg 41 minuten geleden
Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 1 uur geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 20 uur geleden