Afbeelding

Verenigingen helpen met stemmen tellen

vr 27 januari 2023 Ommen

Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale staten. Na deze verkiezingen worden de stemmen geteld. Dit jaar pakt de gemeente Ommen het tellen van de stemmen iets anders aan. Zij vragen de hulp van verenigingen.

“Andere gemeenten nodigen ook mensen uit om te stemmen. We vonden het een mooi idee en dachten als we de verenigingen erbij betrekken snijdt het mes aan twee kanten. De leden krijgen een vergoeding en zo wordt de kas gespekt van de vereniging. Met elkaar de schouders er onder, zodat we dit wel vaker doen in Ommen”, laat burgemeester Vroomen weten. Als beloning krijgt de vereniging of stichting vijftig euro per dagdeel per teller.

De telling van de stemmen is een hele klus. Om de rust te bewaren heeft de gemeente Ommen er voor gekozen om de tellingen voor de kandidaten op de lijst een dag later te doen. “De stemmen voor de partijen doen we gelijk dezelfde dag. Maar het stemmen is een hele klus. Door het centraal tellen te verplaatsen naar een dag later is er minder druk”, laat burgemeester Vroomen weten.

De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 29 minuten geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 2 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 5 uur geleden