Afbeelding

Stichting Ommen 75 jaar vrijheid organiseert Veteranendag

do 20 mei 2021 Ommen

Naar aanleiding van de opgeschorte en afgelaste evenementen in het bevrijdingsjaar 2020 en in 2021, is ook de besteding van de subsidie en donaties niet gegaan als gepland. Veel evenementen zijn volledig afgelast, de fondsen daarvoor zijn derhalve op de bankrekening blijven staan. 

Het bestuur van de Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid wil van deze gelden nog een en ander organiseren en herinneringen nalaten aan de gemeente Ommen. 

Naar aanleiding van de geldende maatregelen tot tenminste 1 juli heeft het bestuur van Stichting Ommen 75 jaar vrijheid besloten in 2021 geen enkel evenement meer te organiseren waar mensen bijeen komen. In het jaar 2021 zal wel een begin gemaakt worden met de nalatenschap van de stichting Ommen 75 jaar Vrijheid in de vorm van onder meer de plaatsing van de schuilhutten met informatiepanelen.

Na overleg door ‘de werkgroep Veteranendag en Dropping met vertegenwoordigers van Defensie, Horeca Ommen en het bestuur van de Bissingh heeft het bestuur van de stichting besloten gezamenlijk een grootse Veteranendag te organiseren als afsluiter van al haar activiteiten. 

Veteranendag 2022 zal gehouden worden op 2 juli in Stegeren met onder meer een dropping en in het centrum van Ommen met een groot afsluitend concert van het Korps Bereden Wapens op de Ommer Markt. Medewerking van alle lokale muziekverenigingen zal gevraagd worden door Stichtng Ommen 75 jaar. Indien het een succes wordt kan de Bissingh in de jaren erna eventueel de organisatie van een grote Veteranendag in Ommen doorzetten binnen hun evenementenprogramma laat de stichting weten. 

Thomas Remmink van Den Ham in actie
ATC '65 en Den Ham in evenwicht na deel 1 Sport Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 13 uur geleden