Afbeelding
V. Weller Alfa-college

alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten

wo 24 april 2024 Nieuws Ingezonden

In een tijd waarin de druk op jongeren steeds groter wordt, is het cruciaal om te investeren in hun mentale welzijn. In de voorhoede van deze missie staat het Alfa-college in Hardenberg, die met trots gebruik maakt van een lessenserie om de mentale kracht van jonge studenten te versterken.

De recent gelanceerde ‘Get a grip’ lessenserie, ontwikkeld door docent omgangskunde, coach en oud-militair Jerom Sluijs, is gericht op het actief betrekken van studenten tussen 15 en 19 jaar oud bij het verkennen en versterken van hun mentale veerkracht. In plaats van traditionele instructiemethoden, biedt deze serie verschillende dynamische sessies waarbij studenten deelnemen aan boeiende activiteiten die hen helpen bewust te worden van hun eigen verwachtingen, motivaties en prestaties.

Een van de meest krachtige aspecten van deze lessenserie is de focus op het cultiveren van een growth mindset - de overtuiging dat intelligentie en vaardigheden ontwikkeld kunnen worden door toewijding en inzet. Door middel van interactieve oefeningen leren studenten hoe ze doelen kunnen stellen en stappen kunnen zetten om deze doelen te bereiken, waardoor ze worden uitgerust met de essentiële vaardigheden om uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden.

Met dit initiatief bevestigt het Alfa-college, samen met het Get a grip programma, haar toewijding aan het welzijn van haar studenten in het onderwijs. Door studenten niet alleen te onderwijzen, maar ook te ondersteunen bij het ontwikkelen van de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor succes in het leven, leidt het Alfa-college in Hardenberg de weg naar een toekomst waarin mentale kracht en veerkracht centraal staan.

Voor meer informatie over het Alfa-college bezoekt u de website www.alfa-college.nl  Bent u benieuwd naar de lessenserie dan kan u kijken op www.getagrip.nu

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden