Afbeelding
De Toren

Bewustwording van laaggeletterdheid in relatie tot armoede/schulden

vr 8 maart 2019 Nieuws

In het kader van De Week van het Geld, dat landelijk plaatsvindt van 25 maart tot en met 29 maart, organiseert de Werkgroep Hardenberg taalt naar laaggeletterden een inspirerend symposium Bewustwording van laaggeletterdheid in relatie tot armoede/schulden op dinsdagmiddag 26 maart van 15.30 tot 17.00 uur in De Gashouder te Dedemsvaart.

Deze bijeenkomst is gericht op professionals binnen organisaties die direct contact hebben of kunnen krijgen met mensen die laaggeletterd zijn en daardoor soms in armoede (zijn of komen te) leven.

Maurice de Greef, gastprofessor Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel zal ons meenemen in de wereld van de laaggeletterden. Daarnaast zal Marit IJpelaar, Projectleider Rayon Oost, van Stichting Lezen en Schrijven, u concrete handreikingen geven hoe om te gaan met deze doelgroep. Schrijver Janko Ekkel en taalambassadeur Gerard Reins zullen de link leggen tussen De Ommerschans, armoede en laaggeletterdheid.

U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen op dinsdagmiddag 26 maart a.s. van 15.30 tot 17.00 uur in de Gashouder te Dedemsvaart, Oude Zuidwolderstraat 13 (nabij de Kalkovens). De inloop vindt plaats van 15.00 tot 15.30 uur, onder het genot van een kopje koffie/thee.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Bibliotheek Hardenberg, Jorien van ‘t Zand (jorien.vantzand@bibliotheekhardenberg.nl), 0523-280013 of Hanneke Ardesch van Taalpunt (taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl). Aanmelden (graag voor 20 maart) kan via info@bibliotheekhardenberg.nl of neem contact op met 0523-270271.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 13 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 15 uur geleden