Afbeelding
De Toren

SLS De Ravelijn opent schooljaar op nieuwe locatie

ma 17 augustus 2020 Nieuws

Een feestelijk moment maandag 17 augustus voor Samenlevingsschool De Ravelijn. Na een jaar te hebben overbrugd in het voormalige schoolgebouw van cbs ‘t Kompas in Radewijk startten de leerlingen en leerkrachten het nieuwe schooljaar in het geheel vernieuwde gebouw in Den Velde. In Hardenberg was het ook feest. Daar startte de nieuwe school obs De Expeditie.

In deze bijzondere tijden is de start van het schooljaar sowieso spannend, maar nu kreeg het nog een extra tintje. Vorig schooljaar startte De Ravelijn en werd er geschiedenis geschreven. De onderwijsstichtingen Chrono en Onderwijsstichting Arcade zorgden ervoor dat voor het eerst een christelijke en openbare basisschool in de gemeente Hardenberg samen verder gingen. Een mooie mijlpaal, waarmee het basisonderwijs in de omgeving van Radewijk en Den Velde gegarandeerd werd.

Directeur Erwin Breukelman keek maandag trots om zich heen. ‘We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt. Het onderwijsconcept krijgt steeds meer vorm en de samenvoeging is goed verlopen. De gedachte van onze samenlevingsschool komt ook steeds duidelijker naar voren en werkt. Dat wordt helemaal versterkt doordat we nu onze intrek hebben genomen in het vernieuwde schoolgebouw. Het voldoet aan alle eisen om goed en eigentijds onderwijs te geven’.

Eenmaal op het versierde plein werden de leerlingen en ouders toegesproken door Breukelman. De vlag werd gehesen en er werden in het kader van het maken van een ‘cool’ jaar ijsjes uitgedeeld. In twee van de verpakkingen zat de sleutel van de school verstopt. De betreffende leerlingen mocht vervolgens de school officieel openen.

Nieuwe school

Een paar kilometer verderop was het bij een andere school van Onderwijsstichting Arcade ook feest. Daar ging in het voormalige gebouw van Het Palet de nieuwe basisschool obs De Expeditie van start, dat een ‘groene’ school gaat worden. ‘Dit betekent dat we ook buitenonderwijs gaan aanbieden’, vertelt een enthousiaste directeur Frederique Oolbekkink. ‘Naast het reguliere aanbod zullen projecten rondom ‘Mens & natuur’ worden gevolgd. Voor de uitvoering hebben we buiten veel lesmogelijkheden op deze locatie, onder andere een buitenlokaal. De andere drie openbare basisscholen uit de stad Hardenberg gaan hier ook gebruik van maken’.

Die drie andere scholen, obs De Kern in de Marslanden, obs ‘t Spectrum en obs Baalder maakten maandag min of meer ook een nieuwe start. Samen met De Expeditie werken ze met een nieuw onderwijsconcept. ‘We willen nog meer laten zien dat we uitgaan van de kracht van ieder individueel kind’, vertelt Oolbekkink. ‘De scholen hebben in de zomervakantie dankzij de medewerkers een enorme metamorfose ondergaan. We zijn er dan ook klaar voor. Via vlogs hebben we de ouders en de kinderen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en dat blijven we ook doen. Ik ben ontzettend trots op al het werk dat al is verricht’.

De kinderen van De Expeditie brachten samen met scouts van de Stanley-groep Hardenberg het natuuronderwijs meteen in de praktijk. Er werd een schommel gebouwd, een vuurtje gemaakt en broodjes gebakken.

Leerlingen Jarno Snijders en Minke Haandrikman hijsen samen met directeur Erwin Breukelman de vlag van SLS De Ravelijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden