Afbeelding

‘The Album Tour’

wo 17 april 2024 Hardenberg

In Theater De Voorveghter in Hardenberg is op 25 april ‘The Album Tour’ van Alexander Broussard te zien. Het is de vooravond van het tweede deel wat alweer de derde theatertour met zijn ‘The Billy Joel Experience’ wordt. De pianist, zanger en bandleider Alexander Broussard kijkt er naar uit en blikt tevreden terug op de eerste vijf jaar toeren als Tribute Act.

De bijzondere momenten lijken zich in dat lustrum vanzelf aan elkaar te hebben geregen. Radio en televisieoptredens met natuurlijk als hoogtepunt ‘The Tribute – Battle of the Bands’ van SBS6, waardoor ze in een uitverkochte Ziggo Dome eindigden. En nu dan deze nieuwe theatertour. Broussard grijpt gretig de kans om zijn missie kracht bij te zetten:

“We kwamen er al snel achter dat er een enorme groep mensen was die de muziek van Billy Joel fantastisch vindt, maar niet wist dat het muziek van Billy betrof… Oftewel: ze kenden alle klassiekers, maar legden de link niet met de naam Billy Joel…”

En dat de Amerikaan veel klassiekers op zijn naam heeft staan, dat blijkt al wel snel: ‘Piano Man’, ‘Uptown Girl’, ‘Just The Way You Are’, ‘She’s Always A Woman’, ‘Tell Her About It’, ‘Honesty’, ‘Goodnight Saigon’ en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Adembenemende hits

“Het gaat echt om een adembenemende hoeveelheid hits en we hebben ons toen aan het begin al voorgenomen dat het onze taak als Tribute Band is om ervoor te zorgen dat Nederland wéét van wie die meesterwerken zijn.”

Nu wordt de missie uitgebreid en willen de musici het publiek ook kennis laten maken met wat zij noemen ‘de verborgen pareltjes’. “Tracks die géén single zijn geweest, maar die vaak bloedmooi zijn. En die zijn dus op de albums te vinden”. En dus besloot de groep om, naast de vanzelfsprekende grote hits, ook ruimte te maken voor díe categorie.

De band speelt vóór de pauze één album van de grootmeester integraal en ná de pauze spelen ze uitsluitend de grootste hits van de maestro. Een top tien, zogezegd. Maar… wélk album ga je dan spelen? En wélke top tien?

Stemmen

Deze vraag verleggen de mannen dan ook gewoon naar het publiek. Via een stemmodule op hun site, www.billyjoelexperience/stemmen, kun je als bezoeker de show selecteren waarvoor je een kaartje hebt. Bij de volgende stap geef je aan welk album je graag vóór de pauze, in zijn geheel, zou willen horen en daarna kun je je eigen top tien samenstellen. En dan worden simpelweg de meeste stemmen geteld.

“Het is een heerlijk muzikaal avontuur en we worden als musici ongelooflijk uitgedaagd.” zegt Broussard met een enthousiaste twinkel in zijn ogen. “We blijven messcherp door de steeds wisselende setlists en als dat dan werkt (en dat doet het!) dan geeft dat een ongelooflijke kick”.

Als we het publiek dat de concerten tot nu toe bezocht heeft, moeten geloven, dan lijkt het erop dat niet alleen Broussard er een kick van krijgt, maar dat dat geldt voor álle aanwezigen bij een show van The Billy Joel Experience.

The Album Tour is op 25 april 2024 dus te zien in de De Voorveghter Hardenberg, www.voorveghter.nl/programma/

Speellijst en stemmodule zijn te vinden op de website van The Billy Joel Experience: www.billyjoelexperience.nl.

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 19 uur geleden