Afbeelding

PB bezorgd over verspreiding voorzieningen

wo 17 april 2024 Hardenberg

Bij monde van de heer Verbeek heeft Plaatselijk Belang Balkbrug dinsdagavond in de gemeenteraad van Hardenberg gepleit voor een algemeen integraal plan met betrekking tot de realisering van een nieuw schoolgebouw in het dorp. In het Integraal Huisvestings Plan (IHP) staat dat CNS Balkbrug en obs Prinses Margriet hun krachten gaan bundelen in een nieuw schoolgebouw. De bouw daarvan zou in het eerste kwartaal van 2025 starten. Verbeek is zich ervan bewust dat de visie van PB vertraging van dit plan kan betekenen, maar noemt een algemeen integraal plan een betere oplossing.  ”Er moet bijvoorbeeld serieus gekeken worden naar de sportvelden.”

Samenhangend geheel

“Revisie van het locatie-onderzoek van 5 jaar geleden is noodzakelijk vanwege tal van nieuwe ontwikkelingen in ons dorp,” aldus Verbeek met woorden in die trant. Hij gaf aan dat PB bezorgd is over verspreiding van voorzieningen in Balkbrug op de lange termijn en wil dat niet alleen naar scholen, maar bijvoorbeeld ook naar Bibliotheek en sportvoorzieningen wordt gekeken. “Het moet in samenhang gebeuren.” Desgevraagd gaf Verbeek aan dat PB er bewust voor heeft gekozen één en ander (nog) niet met de scholen te hebben gecommuniceerd. 

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden