Afbeelding

“We hebben genoeg zorginstellingen”

wo 10 mei 2023 Hardenberg

Plaatselijk Belang Balkbrug is niet blij met het voornemen van de gemeente Hardenberg 16 woonzorgappartementen voor mensen met dementie te realiseren op de voormalige locatie van horecabedrijf Paddy’s Pub aan de Coevorderweg. Dat betoogde Henk Brouwer dinsdagavond tijdens de oriënterende raadsvergadering bij de behandeling van het bestemmingsplan ‘Balkbrug, herontwikkeling Coevorderweg 2-4’, dat voor vaststelling op de agenda staat in de raadsvergadering van 23 mei. Brouwer gaf in de oriënterende raad aan blij te zijn met een ontwikkeling op de beoogde locatie, maar dat PB met name een zorginstelling met een gesloten afdeling voor mensen met dementie op die locatie niet ziet zitten. “We hebben in het dorp al drie zorginstellingen. Dat is genoeg,” betoogde Brouwer met woorden in die trant. 

Ook over de beoogde realisering van 12 koopappartementen heeft PB haar twijfels. PB verwacht dat de prijsklasse daarvan te hoog is voor starters, waar in het dorp volgens PB veel behoefte aan is. Brouwer adviseerde de raadsleden nog eens goed naar het bestemmingsplan te kijken en daarin de zienswijze van PB mee te nemen. “Er is nu wel naar onze zienswijze geluisterd, maar er is niets mee gedaan,” aldus de zegsman van PB. 

“Dit plan of niets”

De raadsleden debatteerden dinsdagavond lang over het plan, waarbij wethouder Martijn Breukelman duidelijk maakte dat men niet over één nacht ijs is gegaan en tijdens de verschillende vooroverleggen duidelijk is geworden dat het “dit plan is of geen ontwikkeling.”

Het bestemmingsplan ‘Balkbrug, herontwikkeling Coevorderweg 2-4’  maakt de realisatie van 16 woonzorgappartementen en 12 reguliere appartementen mogelijk. Volgens het college krijgt het dorpshart daarmee een ruimtelijke en stedenbouwkundige positieve impuls en wordt het daardoor een aantrekkelijker woon- en leefomgeving.  Een deel van het complex wordt georiënteerd op de Coevorderweg en een deel op de Meppelerweg. 

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 19 uur geleden