De 59-jarige Didi Dorrestijn-Taal uit Renswoude werd na unanieme goedkeuring van de raad, door burgemeester Offinga beëdigd als nieuwe wethouder van de gemeente Hardenberg. (Foto: G. Stegeman).
De 59-jarige Didi Dorrestijn-Taal uit Renswoude werd na unanieme goedkeuring van de raad, door burgemeester Offinga beëdigd als nieuwe wethouder van de gemeente Hardenberg. (Foto: G. Stegeman). Gert Stegeman

Nieuwe wethouder Didi wil “hier zijn”

wo 17 april 2024 Hardenberg

“Ik wil met hoofd en hart uw wethouder zijn.” Dat zei Didi Dorrestijn-Taal dinsdagavond in de raadsvergadering van de gemeente Hardenberg, waar zij als opvolger van Martijn Breukelman beëdigd is als wethouder voor het CDA. De gemeenteraad gaf daarvoor unaniem groen licht. 

“Buitengewoon mooi en fijn,” aldus de nieuwe wethouder, die door burgemeester Maarten Offinga onder meer werd geschetst als een gelouterd, vastberaden persoon. “Waarmee het CDA (weer) mooi ‘kleur’ op de wangen krijgt en ons college verrijkt en versterkt wordt.” De burgemeester gaf aan dat de nieuwe wethouder veel uitdagingen wacht. Mevrouw Dorrestijn liet op haar beurt weten dolgraag aan de slag te willen en zich daarbij helemaal in Hardenberg te willen onderdompelen. Ze heeft inmiddels tijdelijke woonruimte in Hardenberg gevonden en gaat de komende tijd op zoek naar woonruimte om zich hier permanent te kunnen vestigen. “Ik wil hier zijn, de gemeente en de mensen zo snel mogelijk leren kennen”. Namens het CDA werd de nieuwe wethouder toegesproken door Elma Soeten. Zij noemde Didi Dorrestijn ‘het schaap met de 5 poten’ , waar het CDA naar op zoek was. “Daadkrachtig, enthousiast, ervaren, een teamplayer en een aanjager. Ik wens je veel werkplezier.”

Respectabele loopbaan

Didi Dorrestijn-Taal komt uit het Utrechtse Renswoude, is CDA-lid en heeft een lange en respectabele loopbaan in het openbaar bestuur, onder andere als wethouder in Renswoude en Barneveld. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. Zij volgde onder andere een economisch juridische opleiding en was onder andere werkzaam bij Aacon Ingenieursbureau, waar zij later ook directeur-eigenaar van werd. Didi heeft meerdere politieke functies bekleed. Naast raadslid was ze onder meer ook werkzaam als Statenlid. 

Maatschappelijk betrokken

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 werd Didi strategisch adviseur Landelijk Gebied/Stedelijke Ontwikkelingen bij Aveco De Bondt. Daarnaast bekleedt, en bekleedde, Dorrestijn diverse (vrijwilligers)functies bij sociale en maatschappelijke organisaties. Zo was zij vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Renswoude, zat zij in het bestuur van de bibliotheek, is zij nog steeds betrokken bij het Kulturhus in Scherpenzeel en biedt ze op vrijwillige basis bemiddeling en begeleiding aan bij verenigingen en stichtingen. “Ik ken Hardenberg, met name de omgeving Collendoorn, vooral uit de verhalen van mijn vader. Hij heeft het laatste deel van de Tweede Wereldoorlog doorgebracht op een boerderij in Collendoorn en hieruit is een hechte vriendschap ontstaan tussen de families. Ik kijk er naar uit om als Hardenberger met Hardenbergers een bijdrage te leveren aan de bloei van deze prachtige gemeente.”  

Afbeelding
Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden