Winnaars van 2023
Winnaars van 2023 Nat. ver. de Zonnebloem

Zonnebloem start lotenverkoop

ma 15 april 2024 Hardenberg Ingezonden

Start van de Zonnebloemloterij 2024

Jubileumeditie van de Zonnebloemloterij: mooie momenten, écht dichtbij 

Op dinsdag 16 april start de lotenverkoop van de jaarlijkse Zonnebloemloterij. En dit jaar is extra feestelijk omdat Nationale Vereniging de Zonnebloem haar 75-jarig jubileum viert. Met de opbrengst van deze loterij maakt de Zonnebloem haar uitstapjes en activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking (18+) mede mogelijk. Hiermee doorbreekt de Vereniging het sociaal isolement van deze kwetsbare groep mensen. 

Vanaf deze week komen Zonnebloemvrijwilligers met loten langs de deur. Ook Zonnebloemafdeling Hardenberg zal vanaf 16 april mogelijk bij u aan de deur komen. Door mee te spelen steunt u het werk van de Zonnebloem in uw regio: maar liefst 75% van de opbrengst van elk verkocht lot van 3 euro gaat rechtstreeks naar lokale Zonnebloeminitiatieven. De resterende opbrengst draagt bij aan de landelijke initiatieven van de Zonnebloem, zoals de Zonnebloemauto’s en -fietsen en de organisatie van de loterij.

Grootste prijzenpot ooit met winkans van 1 op 10

Deelnemers aan de jubileumeditie van de loterij maken kans op indrukwekkende prijzen. En vanwege het jubileum is er een extra feestelijk prijzenpakket. Naast geldprijzen tot €15.000, worden er o.a. e-bikes, iPads, dagjes uit, binnenlandse vakanties en airfryers verloot. De trekking vindt plaats op 7 oktober a.s. Deelnemers die hun loten online registreren of kopen ontvangen automatisch bericht over de uitslag.

Winnaar Zonnebloemloterij 2023

Jos Verstappen uit Lent won afgelopen jaar de hoofdprijs van €15.000. Hij kocht het lot bij Zonnebloemvrijwilliger en buurvrouw Gemma Kuipers. De geldprijs verdeelde hij onder zijn drie kinderen. “Ik koop geen Zonnebloemlot omdat ik iets wil winnen. Het is voor een goed doel, ik reken niet op een prijs”, aldus Jos.

Online meespelen Voor degenen die de Zonnebloem willen steunen maar de vrijwilligers aan de deur hebben gemist, is er de mogelijkheid om online loten te kopen via zonnebloem.nl/loterij.

Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al precies 75 jaar maakt de Vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Bijna 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel iedere wijk, dorp en stad in Nederland. De Vereniging streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 8 uur geleden