Afbeelding

Rianne van der Vlugt Nederlands kampioen

ma 15 april 2024 Hardenberg

Hardenbergse Rianne van der Vlugt is Nederlands Kampioen Zelfstandig werkend Brood- en Banketbakker.  Rianne van der Vlugt is student aan de bakkersvakopleiding aan het ROC van Amsterdam en ze werkt daarnaast bij Echte Bakker Slagter en Bakkers café de Loods in Coevorden. Stage loopt zij momenteel bij Echte Bakker Herman Schepers in Sleen.

Op 7 maart 2024 kwalificeerde Rianne zich voor de Nederlands Kampioenschappen door Regio Kampioen te worden in haar klasse zelfstandig werkend brood- en banketbakker. Op 10 april was het zover. Samen met de 43 andere regiokampioenen schitterde Rianne in de finale. Op het ROC Rijn IJssel in Wageningen streden de kampioenen in acht verschillende klassen om het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken, georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden.

De deelnemers hadden vijf uur de tijd om hun producten te maken, waarbij ze werden uitgedaagd om hun vakmanschap te tonen. In de klasse waar Rianne voor uitkwam moesten er twaalf gebakjes worden gemaakt bestaande uit minimaal drie smaken en drie structuren, zes hartige broden en zes zoete broden. Aan het eind van de dag heeft de jury bestaande uit: Daan Hesseling, Renske Huyben, Pieter Bienefelt, Mike Onasse, Stefano van Leeuwen, Kiki Suijkerbuijk, Tom van de Veen en Irmane Safira de producten beoordeeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 11 uur geleden