Afbeelding

Zorgen om dak- en thuisloosheid

wo 27 maart 2024 Hardenberg

De ChristenUnie uit haar bezorgdheid over de toenemende thuisloosheid in Nederland, in het bijzonder in de gemeente Hardenberg. In een schriftelijke brief aan het college van B en W benadrukt de partij dat het in een beschaafde samenleving onacceptabel is dat dak- en thuisloosheid voorkomt.

Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2022 maar liefst 26.600 mensen tussen de 18 en 65 jaar dakloos, waarvan slechts de geregistreerde gevallen bekend zijn. Volgens daklozenorganisaties zoals onder ander het Leger des Heils gaat het om grote aantallen in Nederland. Er is een grote toename door economische omstandigheden en echtscheidingen, waarbij een steeds grotere groep niet geregistreerd staat maar wel op de bank bij familie of vrienden slaapt of zelfs overnacht in de auto.

De ChristenUnie roept het college van B en W op om het eens te zijn met haar standpunt dat dak- en thuisloosheid onaanvaardbaar is in de Nederlandse samenleving. Bovendien vraagt de partij om inzicht in het aantal dak- en thuislozen in Hardenberg, om gerichte maatregelen te kunnen nemen.

De partij dringt er bij het college op aan om op korte termijn een oplossing te bieden voor dit groeiende probleem en om preventieve maatregelen te nemen om toekomstige situaties van dak- en thuisloosheid te voorkomen.

Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 4 uur geleden