Afbeelding

Ouders ongerust over sluiting basisschool De Fontein

di 27 februari 2024 Twenterand

GemeenteBelangen Twenterand (GBT) heeft in een brief aan het college van B en W van de gemeente Twenterand hun bezorgdheid geuit over de voorgenomen sluiting van basisschool De Fontein in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Ouders en opvoeders van schoolgaande kinderen hebben volgens de partij verontrustende signalen afgegeven.

In de brief benadrukt GBT dat ouders aanvankelijk te horen kregen dat de onderbouw en bovenbouw van De Fontein op de locaties Hoofdweg en Oranjestraat anders zouden worden georganiseerd, wat zou resulteren in ouders met meerdere schoolgaande kinderen die naar twee verschillende locaties moeten. Echter, recente informatie wijst erop dat op niet al te lange termijn locatie Hoofdweg zelf zal worden gesloten, wat volgens GBT een onverwachte wending is.

GBT vindt deze gang van zaken vreemd, vooral gezien de recente instandhoudingsnormen voor basisonderwijs die aangeven dat sluiting van De Fontein niet noodzakelijk zou zijn. Momenteel gaan 143 leerlingen naar de Hoofdweg en 116 naar de Oranjestraat. De beslissing tot sluiting is niet genomen door het college, maar door het bestuur van SCO-T.

GBT vraagt het college om opheldering over hun kennis van deze beslissing en de mate van betrokkenheid van ouders bij deze keuze. Beide locaties voldoen ruimschoots aan de geldende normen, waardoor GBT twijfelt of de instandhoudingsnorm de werkelijke reden voor sluiting kan zijn. SCO-T bestaat uit dertien scholen, waarvan elf in Twenterand, en GBT suggereert dat locatie Hoofdweg mogelijk de dupe wordt van de verdeling van leerlingen over de verschillende gebouwen.

GBT dringt erop aan om de ware redenen voor de sluiting van locatie Hoofdweg te achterhalen. Bovendien wijst de partij erop dat de geplande sluiting van Hoofdweg zal resulteren in de bouw van drie extra lokalen aan de Oranjestraat, en vraagt wie hiervoor de kosten zal dragen en wie de nieuwe eigenaar van de grond en gebouwen aan de Hoofdweg zal zijn.

Update: Naast de GBT maakt ook de PVV zich zorgen om het sluiten van de locatie aan de Hoofdweg. Zie bijgaande PDF 


Vragen PVV aan college

Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 20 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 27 minuten geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 49 minuten geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 2 uur geleden