Afbeelding

Groeiende ontevredenheid onder inwoners van Westerhaar

di 26 maart 2024 Twenterand

In een recente brief aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Twenterand heeft de PVV haar bezorgdheid geuit over de groeiende ontevredenheid onder de inwoners van Westerhaar. Volgens de partij heerst er een gevoel van achterstelling onder de bewoners van deze plaats.

Een van de voornaamste zorgen betreft de verkeersveiligheid in Westerhaar. De PVV benadrukt dat er nog steeds cruciale verkeersveiligheidsmaatregelen ontbreken, zoals zebrapaden op strategische locaties. Vooral de gevaarlijke bocht nabij het busstation baart grote zorgen. Daarnaast constateert de partij dat de parkeerplaatsen bij de renovatie van de Hoofdweg niet zijn verbeterd, wat een punt van zorg blijft. Bovendien uiten inwoners ernstige bezorgdheid over de gevaarlijke wegversmallingen aan de Hoofdweg bij Klinkhamer en Snippe Hengelsport.

De PVV brengt naar voren dat naast de verkeersveiligheid nog andere kwesties tot ontevredenheid in Westerhaar leiden. Een punt van zorg is de trage voortgang van de beloofde woningbouw op het huidige trio-terrein, wat bij de inwoners voor onzekerheid en frustratie zorgt. De partij uit tevens bezorgdheid over het voornemen om de basisschool in Westerhaar te sluiten, wat door de inwoners als een onrechtvaardige maatregel wordt ervaren.

Verder roept de renovatie van de oale bouw verdeeldheid en ongenoegen op. Hoewel het nieuwbouwproject positief wordt ontvangen, zijn aanvullende plannen zoals de aanleg van een takkeril aan de achterkant van de Veenstraat niet breed gedragen. De PVV benadrukt het belang dat het college deze kwesties serieus neemt en heroverweegt.

Daarnaast merkt de PVV op dat het gemis van het zwembad, dat helaas gesloopt is, nog altijd een gevoelig onderwerp is onder de inwoners van Westerhaar. Dit alles draagt bij aan de groeiende ontevredenheid en frustratie binnen de gemeenschap, waarvoor de PVV aandacht vraagt van het lokale bestuur.

De PVV benadrukt dat het gevoel van ontevredenheid onder de inwoners van Westerhaar niet zomaar uit de lucht komt vallen. De partij stelt dat elke Twenterander in de gemeente Twenterand moet worden gewaardeerd, ongeacht de kern waarin zij wonen. Als er signalen zijn dat dit niet het geval is, vindt de PVV dat er een grondig onderzoek moet plaatsvinden om de oorzaken van deze ontevredenheid te achterhalen en passende oplossingen te vinden.

De PVV vraagt het college expliciet of zij zich bewust zijn van de heersende onvrede onder de inwoners van Westerhaar richting de gemeente, en zo ja, welke acties zij overwegen te nemen. Om te voorkomen dat toekomstige plannen wederom niet volledig aansluiten bij de wensen van de inwoners, benadrukt de PVV dat het essentieel is om de inwoners meer en beter te betrekken bij de besluitvorming. De partij dringt erop aan dat de genoemde plannen worden geëvalueerd om verbeteringen aan te brengen.

Verder wijst de PVV op het gevoel onder de inwoners van Westerhaar dat zij voortdurend moeten strijden voor het behoud van voorzieningen, zoals het zwembad en nu de basisschool. De partij benoemt dat deze inspanningen vaak niet succesvol zijn, waarna de inwoners verweten worden dat zij niet genoeg hebben gedaan om ze te behouden. Dit illustreert volgens de PVV de urgentie om de betrokkenheid van de inwoners bij het besluitvormingsproces te vergroten en hun stem serieus te nemen.

Afbeelding
Plantenbieb Hardenberg weer geopend Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 18 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden gisteren
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden gisteren