Afbeelding
Gert Stegeman

Een dag vol smaken en verhalen

ma 8 april 2024 Hardenberg

Zaterdag 6 april was het zover! Ruim 120 koeien gingen naar buiten tijdens het evenement ‘Streekfeest de Waard: Blij in de wei!’ bij Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. Het heerlijke weer zorgde voor veel publiek. Jong en oud kwamen kijken naar de blije koeien en genieten van streekproducten, boerderijspelletjes en Het Kleinste Museum. Daarbij zaten 155 mensen aan tafel voor Het Streekmaal: de langste streekproducten lunch van het Reestdal. 

Om 11.00 uur verzamelde zich een ruim publiek voor de omgebouwde paardentrailer waar het Kleinste Museum zich in bevindt. Binnenin ontvouwt zich een digitale expositie die het boeiende verhaal van ‘grond tot mond’ belicht. Via een touchscreen kunnen bezoekers kiezen uit een selectie van tien betrokken streekproducenten, waarbij de bijbehorende kunstenaar persoonlijk zijn inspiratie en het ontstaan van het kunstwerk deelt.

In het weiland naast de koeien stond een lange tafel gereed met heerlijke streekproducten uit omgeving Reestdal en Vechtdal. In totaal schoven er 155 mensen aan om samen te genieten van de smaken van de streek. Met de warme lentezon en het uitzicht op de blije koeien was het een groot succes. De meiden van Ztreek kijken met een tevreden gevoel terug op de succesvolle lunch waarbij tevens een mooi record is neergezet. 

Midden op het erf was er een drukbezochte streekmarkt met diverse producenten uit de streek. Van vruchtensappen tot vlees, er was van alles te koop en te proeven! Ook was Ramon Brugman, bekend van tv en radio, aanwezig. Hij maakte heerlijke hapjes van onder andere de yoghurt van de Waard. 

Voor de kinderen was er ook genoeg te beleven op het erf. Zo konden ze bijvoorbeeld knuffelen met koe Suus, spelen op het springkussen en met traptrekkers over het erf. Om 13.30 uur was er nog een voorstelling over het Reestdal door The Unstoppables. En met de educatieve borden van de Korte Keten Experience werd het verhaal van grond tot mond op een leuke manier verteld. Kortom, een prachtige dag vol plezier laten de meiden van Ztreek weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 16 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 13 uur geleden