Afbeelding

Streekfeest De Waard: ‘Blij in de wei’

di 27 februari 2024 Hardenberg

Op zaterdag 6 april ben je van harte welkom bij Zuivelboerderij de Waard inBalkbrug voor het ‘Streekfeest De Waard: Blij in de wei!’ Een dag vol activiteiten voor jong en oud waar streekproducten centraal staan.

Het erf is geopend van 10:30 tot 15:00 uur en er staat van alles op het programma. De entree is gratis en er is voor jong en oud genoeg te doen en te beleven. Dus neem je familie en vrienden mee! 

Wat is er allemaal te doen? Om te beginnen is er een streekproductenmarkt vol met lokale lekkernijen. Denk aan zuivel, vlees, honing en andere heerlijke producten uit de streek. Ook zijn er leuke boerderij spelletjes voor de kinderen. Lekker spelen op het erf, terwijl ze meer leren over het boerenleven. En vergeet niet om een dikke knuffel te halen bij koe Suus! Voor wie meer wil leren over streekproducten, is er de Korte Keten Experience. Een looproute over het erf die je meeneemt in het verhaal van grond tot mond. Hier ontdek je alles over hoe lokale producten gemaakt worden en op je bord belanden. Leuk én leerzaam voor jong enoud.

Een hoogtepunt van de dag is de spectaculaire koeiendans! Om 11:30 uur opent Ramon Brugman, bekend van tv en radio, de staldeuren en rennen de koeien vrolijk de wei in. Een prachtig schouwspel dat je niet mag missen. Na de koeiendans is het tijd voor een heerlijke lunch met streekproducten. Buiten in het weiland onder de stretchtenten kun je genieten van het eten én het uitzicht op de grazende koeien. Vergeet niet om je plekje te reserveren want er is beperkt plek. Reserveren kan via https://hetstreekmaal.weticket.com/streekfeest-de-waard.

Om 11.00 uur wordt de Kunst van de Korte Keten Karavaan gelanceerd.  Dit unieke museum, gehuisvest in een omgebouwde paardentrailer, toont een digitale kunst expositie over 10 verschillende streekproducenten uit het Vechtdal en Reestdal. En vergeet niet om de heerlijke yoghurt van Zuivelboerderij de Waard te ontdekken met heerlijke hapjes gemaakt door tv-chef Ramon Brugman. Om 13:30 kun je bij de Karavaan ook genieten van een voorstelling van The Unstoppables over het Reestdal.

Kortom een vol programma met genoeg activiteiten voor iedereen. Zet het in je agenda en kom gezellig langs op zaterdag 6 april bij Streekfeest De Waard.

Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 55 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 2 uur geleden