Afbeelding

“Gelukkig heeft PvdA/GroenLinks niet gewonnen”

do 23 november 2023 Hardenberg

“Ik heb het niet zo op die linkse praatjes en vind het prettig dat de wat rechtsere partijen het relatief goed gedaan hebben bij de verkiezingen. Voor het overige kijk ik met argusogen wat er nu gaat gebeuren.” Zo vat fractievoorzitter Bert Gelling van de VVD de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen kort samen.

Dat de PVV, dat ook in Hardenberg heel goed gescoord heeft, woensdag 22 november bij de Tweede Kamerverkiezingen als grote winnaar uit de bus is gekomen heeft hem wel een beetje uit de slaap gehouden. “Maar minder dan wanneer GroenLinks/PvdA zou hebben gewonnen. Dat zou echt erg geweest zijn,” lacht Gelling, die heel benieuwd is naar het vervolg. Hij verwacht dat er uiteindelijk wel een coalitie met de PVV, VVD, BBB en NSC uit de bus zal rollen. Dat Dilan van de VVD gezegd heeft niet in een coalitie met de PVV te willen, neemt hij met een korreltje zout. “Dat is campagnepraat. Ze zal wel moeten,” meent Gelling.

Samenwerken

Wilders als premier? Daar gelooft Gelling niet in, maar wie dan wel is voor hem ook nog de grote vraag. Gelling is wel van mening dat het signaal duidelijk is, dat mensen het huidige beleid zat zijn en dat de politiek iets met dat signaal zal moeten doen. “Geert Wilders (PVV) heeft dan wel gewonnen, maar met de uitslag als zodanig kun je niks. Het komt nu aan op samenwerken, water bij de wijn doen. Heel spannend waar dat allemaal toe gaat leiden. Als Wilders vasthoudt aan een migratiestop en die zou er komen, dan hebben we in Hardenberg in elk geval geen problemen meer over een mogelijke verlenging van het AZC in 2026, want dan zijn er geen asielzoekers meer,” veronderstelt Gelling, die het overigens allemaal nog niet zo hard ziet gebeuren.

Afbeelding
Avontuurlijke Dag voor kids van de Regenboog Hardenberg 1 minuut geleden
Rudi Bults
Positief denken even sToren 6 minuten geleden
Daan Bouhuijzen en zijn ouders werden door schooldirecteur Richard Raven in het bijzonder welkom geheten. (Foto: G. Stegeman).
OBS Het Palet start derde kleutergroep Ommen 10 minuten geleden
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 55 minuten geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 1 uur geleden