Afbeelding
Gert Stegeman

Ger en Karin Rangel vinden het mooi geweest

wo 21 februari 2024 Hardenberg

Ger en Karin Rangel kijken met plezier terug op hun tandarts tijd in Bergentheim. “ Het voelde vanaf het begin goed. We voelden ons gelijk thuis hier. Het was een hecht team, dat heel lang samen heeft gewerkt.” 

In 1983 begon Ger Rangel (68) aan de van Roijensweg in Bergentheim  zijn tandartsenpraktijk. “ Ik ben in 1981 afgestudeerd in Amsterdam en moest toen eerst in dienst. Na mijn diensttijd ben ik hier op 2 mei 1983 begonnen en 2001 zijn we naar deze plek (van der Pijlweg 2) verhuisd. Het voelde vanaf het begin goed en dat was vooral te danken aan de plezierige samenwerking met het personeel. Het personeel is ook al heel lang in dienst hier, wat aangeeft dat het samen prettig werken was. Ik was vanaf het begin geïnteresseerd in geneeskunde. Ik wilde eerst arts worden. Gemotiveerd door mijn eigen tandarts en het feit dat ik graag snel resultaat wil zien,  heeft me doen besluiten tandheelkunde te gaan studeren. 

Angst overwinnen

” Een belangrijk ding vind ik altijd, als mensen hier met angst komen voor de eerste keer, dat wanneer ze weg gaan het vertrouwen hebben om weer terug te komen. Dat ze die angst overwonnen hebben, dat vind ik altijd wel een mooi moment. Ze  blijven zelfs nu nog teug komen met hun eigen kinderen. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Heb natuurlijk ook weleens iets meegemaakt waar ik achteraf om kon lachen, evenals de patiënt: Bij het verwijderen van een afdruk gingen er tegelijkertijd twee tanden mee.  Gelukkig vond de patiënt het niet zo erg , want de tanden moesten  er uiteindelijk toch uit. De volgende dag stond de patiënt in de praktijk met een beker waarop stond “Kampioen tandentrekker”. Ger Rangel zal het nooit meer vergeten. “Ik kan er nu wel om lachen, maar je leert er wel van.”

Ger en zijn vrouw Karin gaan zeker niet achter de geraniums zitten. “ We wonen in Almelo en hebben daar een  grote tuin. Vorig jaar is die helemaal op de kop gezet. Nu vind ik het wel leuk om die te onderhouden. Eerder was je bezig en vroeg je zelf af , of je wel wat gedaan had. Je zag niet dat er wat veranderd was. Nu wel en dan is het leuk om te doen, en je blijft in beweging en bewegen is erg belangrijk. Daarnaast willen we dit jaar  graag naar Indonesië op vakantie. (Ger is daar geboren en kwam op 2 1/2 jarige leeftijd naar Nederland). Dit staat  zoals ze zeggen op mijn bucketlist. Op 29 februari stoppen mijn vrouw en ik. Op 1 maart kunnen patiënten afscheid van ons nemen in de praktijk. Dan mogen ze nog een keer onze handen schudden tussen 16 en 18 uur. We kunnen terug kijken op een mooie tijd.”  De mensen uit Bergentheim en omgeving zullen de sympathieke Ger Rangel zeker missen.

Afbeelding
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 6 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 13 minuten geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 35 minuten geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 2 uur geleden