Afbeelding

Gramsbergen in actie voor ALS

do 23 november 2023 Hardenberg

De periode tussen Kerst en Oud & Nieuw staat in het saamhorige Gramsbergen al sinds 2010 in het teken van de actie Alles voor ALS. Inzamelingsacties om geld in te zamelen in de strijd tegen de nog altijd dodelijke spier- en zenuwziekte ALS. Na precies acht edities van het Glazenhuis heeft de organisatie besloten om volgens een nieuw format geld in te zamelen in de strijd tegen de nog altijd dodelijke ziekte ALS. Een nieuw format met daarin veel nieuwe activiteiten en een nieuw thuis namelijk Harry’s Eetcafé in het centrum van Gramsbergen. Met een bomvol programma en dagelijks wisselende dj’s hoopt de organisatie ook in 2023 weer een mooi bedrag over te kunnen maken aan stichting ALS Nederland.

Crazy After Christmas Party

In de maand december staan er in elk geval veel activiteiten gepland om geld in te zamelen. De acties bij Harry’s Eetcafé gaan van start op 26 december om 22.00 uur met een Crazy After Christmas Party. Woensdag 27 december staat in het teken van ‘Gramsbergen in beweging. “Na de feestdagen gezellig met vrienden of familie in beweging komen tijdens een Powerwalk sessie óf bootcamps om de opgebouwde kilo’s nog vóór het nieuwe jaar af te doen nemen? Dit is je kans…of niet, dan neem je deel aan een sportquiz of geniet je van live-muziek in het café,” aldus de organisatie. 

Donderdag 28 december gaat Gramsbergen aan de wandel tijdens de “Oud-Gramsbergen wandeltocht”, een tocht die jou zelfs de Gramsbergen-kenner versteld laat staan als het gaat om weetjes en feitjes over de rijke geschiedenis van dit bijzondere stadje aan de Overijsselse Vecht. “Ben jij nieuwsgierig naar het échte verhaal achter mythe van de Gramsberger Aap? Tijdens de Apen-tocht, een familie-wandeltocht ontdek je samen met je familie óf met je vriendjes en vriendinnetjes waarom mensen in Gramsbergen eigenlijk Gramsberger Apen genoemd worden”. 

Vrijdag 29 december is er een VriMiBo-XXL met live-muziek, foodtrucks en heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. Deze laatste vrijdagmiddag van het jaar wil jij toch ook even gezellig met vrienden, familie en/of collega’s een eindejaarsborrel drinken? Harry’s Eetcafé is ‘the place to be’ in elk geval. 

De actie Alles voor ALS wordt afgesloten met een festival op zaterdag waar, naast live-muziek, ook weer voldoende te beleven valt voor jong en oud en waar bovendien een heuse midwinter-BBQ en een live-veiling plaats gaan vinden om geld in te zamelen.

Livestream

“Een nieuw opzet dus, toegankelijk voor iedereen, die het hart op de goede plek heeft en een steentje wil bijdragen aan de strijd tegen de ziekte ALS. Gedurende de gehele actie zorgt een livestream ervoor dat men via de website www.gramsbergen.nl niets hoeft te missen van wat er gaande is in het kleine stadje aan de Vecht. Kijk voor meer informatie en het programma op www.allesvoorals.nl en/of houdt de social media kanalen in de gaten.

Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 15 uur geleden