Afbeelding
G. Brokelman

Vechtdallopers halen Bevrijdingsvuur op

za 6 mei 2023 Hardenberg

Op vrijdag 5 mei heeft een groep van 24 personen, van de Vechtdallopers uit Hardenberg, het Bevrijdingsvuur opgehaald vanuit Wageningen. Rond middernacht was in Wageningen een ceremonie waar het Bevrijdingsvuur werd ontstoken op het 5 Mei Plein door de 96-jarige Britse veteraan Marie Scott en burgemeester Floor Vermeulen. Daarmee werd Bevrijdingsdag officieel afgetrapt.

Na de ceremonie kregen 86 loopgroepen uit heel Nederland het Bevrijdingsvuur mee naar hun eigen gemeente. De Vechtdallopers hebben in etappes in totaal 130 kilometer afgelegd om het Bevrijdingsvuur mee te nemen naar Hardenberg.
“Onderweg hebben we ontzettend genoten van de omgeving, het mooie weer en de gezelligheid met elkaar. Bij Schöttinck in Oud-Bergentheim hebben we ons verzameld om met elkaar de laatste etappe af te leggen naar de Markt in Hardenberg.
De laatste etappe werden we vergezeld door wethouder Alwin te Rietstap en onder begeleiding van de politie liepen we naar de Markt”, laten de Vechtdallopers weten. Op de Markt in Hardenberg werden zij ontvangen door onder andere burgemeester Offinga. “Ondanks dat het in de laatste kilometer de regen met bakken uit de hemel kwam, hebben we een zeer indrukwekkende, bijzondere, mooie en gezellige bevrijdingsvuurestafette gehad”, aldus de Vechtdallopers.

Afbeelding
Afbeelding
Mishandeling op Koningsdag bij feesttent in de Krim Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Ouderenbingo Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 6 uur geleden
Hennie Otten werd in het zonnetje gezet omdat ze al 50 jaar collecteert voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Collectante onderscheiden Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
De merel Hardenberg 8 uur geleden