Vechtdallopers brengen bevrijdingsvuur naar Hardenberg

do 5 mei 2022 Hardenberg

De Vechtdallopers uit Hardenberg hebben op 5 mei het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Hardenberg gebracht, door deel te nemen aan de nationale bevrijdingsvuurestafette. Op de Markt werd de groep onthaald door wethouder Mary Looman waarna de vuurschaal werd ontstoken.


Leden van de loopgroep waren al op woensdagavond 4 mei vertrokken naar het 5 Mei plein in Wageningen waar om middernacht het bevrijdingsvuur ceremonieel werd ontstoken. Aan dat vuur werden vrijheidsfakkels ontstoken die vervolgens door de verschillende deelnemende loopgroepen in estafettevorm werden meegenomen naar plaatsen in heel Nederland.

De Vechtdallopers maakten, vlak voordat ze in Hardenberg aankwamen, een laatste stop bij Schöttinck in Oud-Bergentheim. Van daaruit liepen alle leden als groep gezamenlijk, en samen met wethouder Alwin te Rietstap, naar de Markt in Hardenberg. Daar zijn ze ontvangen door wethouder Mary Looman, waarna leden van de loopgroep de vrijheidsfakkel gebruikten om de vuurschaal te ontsteken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
40-jarige automobilist uit Hardenberg gaat kort na invordering rijbewijs toch weer rijden Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding op de Zwarte Dijk in Slagharen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over park bij Marslanden Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Raadsleden in gesprek in politiek café: wat speelt er in Hardenberg? Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Formule I op groot scherm bij 'Hapjesdag' Hardenberg 6 uur geleden