Afbeelding
G. Brokelman

Vechtdallopers halen bevrijdingsvuur op

wo 27 april 2022 Hardenberg

Loopgroep de Vechtdallopers uit Hardenberg gaat meedoen aan het nationale bevrijdingsvuurestafette. Op woensdagavond 4 mei vertrekt de groep naar het 5 Mei plein in Wageningen waar om middernacht het bevrijdingsvuur ceremonieel wordt ontstoken waarna fakkels aan alle deelnemende loopgroepen wordt uitgedeeld.

Het bevrijdingsvuur is het symbool voor het leven en vrijheid en wordt daarom ook het Vrijheidsvuur genoemd. Alle deelnemende loopgroepen uit heel het land ontvangen het vuur per fakkel en lopen daarmee, onder begeleiding van fietsers, naar hun eigen gemeente.

De Vechtdallopers brengen het vuur lopend, in alle vrijheid, naar Hardenberg. Voordat ze in Hardenberg aankomen maken ze nog een laatste stop bij Schöttinck in Oud-Bergentheim. Van daaruit lopen alle leden als groep gezamenlijk, en samen met wethouder Alwin te Rietstap, naar de Markt in Hardenberg. Daar worden ze ontvangen door wethouder Mary Looman. Leden van de loopgroep zullen de vuurschaal ontsteken met de vrijheidsfakkel. De Vechtdallopers zijn te volgen op instagram via estafettevechtdallopers.

Afbeelding
Mishandeling op Koningsdag bij feesttent in de Krim Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Ouderenbingo Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 5 uur geleden
Hennie Otten werd in het zonnetje gezet omdat ze al 50 jaar collecteert voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Collectante onderscheiden Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
De merel Hardenberg 7 uur geleden